Vegánsky hubový burger, zemiaková žemľa
- Celkový čas 2 h 27 min
- 30 minPríprava 
- 27 minVarenie 
- 1 h 30 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 7.5 g Sušené droždie 
- 18 cl Teplá voda 
- 450 g Múka 
- 150 g Zemiakové pyré 
- 30 g Neutrálny olej 
- 60 g Cukru 
- 0.5 čl Soľ 
- 1 pl Voda 
- 1 pl Sezamové semiačka 
- 8 pl Zeleninová majonéza 
- 1 čl Údená paprika 
- 1 čl Sušené oregano 
- Soľ, korenie 
- 6 Portobello huby 
- 1.5 strúč. Strúčiky cesnaku 
- 3 pl Olivový olej 
- 1.5 pl Sušené bylinky 
- Soľ 
- 6 list Listy ľadového šalátu 
- 6 tenký plátok Vegánsky syr 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /12
V nádobe zmiešajte droždie a vodu.
Krok 2 /12
Pridajte múku, zemiakové pyré, olej, cukor a soľ. Mieste, kým nedosiahnete hladkú a homogénnu konzistenciu (v tomto kroku môžete použiť mixér).
Krok 3 /12
Nechajte cesto odpočívať pri izbovej teplote 30 minút.
Krok 4 /12
Keď cesto začne kysnúť, natiahnite okraje smerom do stredu cesta, aby ste mu vrátili elasticitu. Nechajte ho opäť 30 minút odpočívať.
Krok 5 /12
Rozdeľte cesto na požadovaný počet žemlí a z každej vytvarujte guľku. Nechajte 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Krok 6 /12
Pred zapnutím grilu OptiGrill vložte plech na pečenie do grilu. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa zvolí manuálny program. Pomocou tlačidla M vyberte oranžovú farbu a stlačte OK. Hneď ako je predhriatie dokončené, vložte polovicu žemlí priamo do nadstavca a potom ich navlhčite štetcom. Posypte sezamovými semienkami a zatvorte veko. Nechajte piecť 12 minút.
Krok 7 /12
Postup zopakujte so zvyšnými žemľami.
Krok 8 /12
Medzitým si pripravte omáčku. Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte v nádobe. Odložte na chladné miesto.
Krok 9 /12
V inej nádobe zmiešajte huby s cesnakom, olejom a bylinkami. Dochuťte soľou.
Krok 10 /12
Keď sú žemle upečené, pridajte huby a cesnak do rúry a zatvorte veko. Nechajte piecť 15 minút.
Krok 11 /12
Na zostavenie burgerov rozrežte žemle na dve časti a dochuťte omáčkou. Pridajte list šalátu a potom uvarenú hubu s plátkami cesnaku. Pokračujte plátkom vegánskeho syra navrchu.
Krok 12 /12
Prikryte vrchom žemle a ihneď si vychutnajte.


