Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vegánsky hubový burger, zemiaková žemľa

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 2 h 27 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    27 min
  • Chladenie
    1 h 30 min

Suroviny

6 os.

  • 7.5 g Sušené droždie

  • 18 cl Teplá voda

  • 450 g Múka

  • 150 g Zemiakové pyré

  • 30 g Neutrálny olej

  • 60 g Cukru

  • 0.5 čl Soľ

  • 1 pl Voda

  • 1 pl Sezamové semiačka

  • 8 pl Zeleninová majonéza

  • 1 čl Údená paprika

  • 1 čl Sušené oregano

  • Soľ, korenie

  • 6 Portobello huby

  • 1.5 strúč. Strúčiky cesnaku

  • 3 pl Olivový olej

  • 1.5 pl Sušené bylinky

  • Soľ

  • 6 list Listy ľadového šalátu

  • 6 tenký plátok Vegánsky syr

Príslušenstvo

  • Plech na pečenie
    Plech na pečenie

Príprava

Krok 1 /12

V nádobe zmiešajte droždie a vodu.

  • 7.5g Sušené droždie
  • 18cl Teplá voda

Krok 2 /12

Pridajte múku, zemiakové pyré, olej, cukor a soľ. ​​Mieste, kým nedosiahnete hladkú a homogénnu konzistenciu (v tomto kroku môžete použiť mixér).

  • 450g Múka
  • 150g Zemiakové pyré
  • 30g Neutrálny olej
  • 60g Cukru
  • 0.5čl Soľ

Krok 3 /12

Nechajte cesto odpočívať pri izbovej teplote 30 minút.

Krok 4 /12

Keď cesto začne kysnúť, natiahnite okraje smerom do stredu cesta, aby ste mu vrátili elasticitu. Nechajte ho opäť 30 minút odpočívať.

Krok 5 /12

Rozdeľte cesto na požadovaný počet žemlí a z každej vytvarujte guľku. Nechajte 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.

Krok 6 /12

Pred zapnutím grilu OptiGrill vložte plech na pečenie do grilu. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa zvolí manuálny program. Pomocou tlačidla M vyberte oranžovú farbu a stlačte OK. Hneď ako je predhriatie dokončené, vložte polovicu žemlí priamo do nadstavca a potom ich navlhčite štetcom. Posypte sezamovými semienkami a zatvorte veko. Nechajte piecť 12 minút.

  • 1pl Voda
  • 1pl Sezamové semiačka
  • Plech na pečenie

Krok 7 /12

Postup zopakujte so zvyšnými žemľami.

Krok 8 /12

Medzitým si pripravte omáčku. Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte v nádobe. Odložte na chladné miesto.

  • 8pl Zeleninová majonéza
  • 1čl Údená paprika
  • 1čl Sušené oregano
  • Soľ, korenie

Krok 9 /12

V inej nádobe zmiešajte huby s cesnakom, olejom a bylinkami. Dochuťte soľou.

  • 6 Portobello huby
  • 1.5strúč. Strúčiky cesnaku
  • 3pl Olivový olej
  • 1.5pl Sušené bylinky
  • Soľ

Krok 10 /12

Keď sú žemle upečené, pridajte huby a cesnak do rúry a zatvorte veko. Nechajte piecť 15 minút.

Krok 11 /12

Na zostavenie burgerov rozrežte žemle na dve časti a dochuťte omáčkou. Pridajte list šalátu a potom uvarenú hubu s plátkami cesnaku. Pokračujte plátkom vegánskeho syra navrchu.

  • 6list Listy ľadového šalátu
  • 6tenký plátok Vegánsky syr

Krok 12 /12

Prikryte vrchom žemle a ihneď si vychutnajte.