Vegetariánske dusené jedlo s kašou zo zemiakov
- Celkový čas 40 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Žltá cibuľa
2 strúč. Cesnak
0.5 Červená paprika
50 g Sušené paradajky
400 g Konzervovaná varená fazuľa (mix)
1 pl Provensálske bylinky
1 pl Sušené oregano
400 g Rozdrvené paradajky
40 cl Voda
Soľ, korenie
1 kg Kaša zo zemiakov
20 cl Mlieko
15 g Nesolené maslo
1 pl Čerstvá kučeravá petržlenová vňať
1 čl Organická citrónová kôra
Príslušenstvo
Hrniec/kastról Rajnica
Príprava
Krok 1 /8
Olúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak. Opláchnite a nakrájajte papriku. Sceďte a nakrájajte sušené paradajky na malé kúsky. Opláchnite a sceďte fazuľu.
Krok 2 /8
Zohrejte vysoký hrniec a počkajte, kým sa tepelný signál úplne nečervená, predtým ako pridáte ingrediencie. Pridajte cibuľu, cesnak a červenú papriku a restujte 5 minút, kým nezhnednú.
Krok 3 /8
Pridajte sušené paradajky, provensálske bylinky a oregano, premiešajte a varte ešte jednu minútu.
Krok 4 /8
Nakoniec pridajte fazuľu, rozdrvené paradajky, vodu, soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte. Priveďte do varu a nechajte jemne variť 15 minút.
Krok 5 /8
Medzitým si pripravte zemiakovú kašu. Opláchnite, olúpte a nakrájajte zemiaky na kúsky. Vo veľkom množstve osolenej vody uvarte zemiaky asi 15 minút, kým nebudú veľmi mäkké.
Krok 6 /8
Sceďte ich a vložte späť do hrnca na veľmi nízkom ohni, pridajte mlieko, maslo, soľ a korenie podľa chuti a miešajte do spojenia.
Krok 7 /8
Zemiaky rozmačkajte šťúchadlom, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Odložte a udržiavajte teplé.
Krok 8 /8
Opláchnite a nakrájajte kučeravú petržlenovú vňať a primiešajte ju do duseného jedla z fazule. Pridajte citrónovú kôru. Podávajte v jednotlivých miskách na vrchu zemiakovej kaše. Podávajte horúce.