Kuracie mäso dusené na víne
- Celkový čas 1 h 15 min
- 20 min
Príprava - 55 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
3 Čerstvé vetvičky tymianu
5 Vetvičky petržlenu s plochými listami
1 list Bobkový list
3 tenký plátok Slanina
2 strúč. Cesnak
1 Veľká cibuľa
6 Stredne veľká mrkva
6 Kuracie stehná
Soľ, korenie
2 pl Paradajkový koncentrát
3 pl Hladká múka
35 cl Suché červené víno
40 cl Hydinový vývar
Príslušenstvo
Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /10
Pomocou bavlnenej kuchynskej šnúry zviažte tymian, petržlen a bobkový list do zväzku; odložte bokom. Nakrájajte slaninu na kúsky. Ošúpte a nasekajte cesnak a cibuľu. Ošúpte mrkvu a nakrájajte diagonálne na kúsky s dĺžkou 4 cm.
Krok 2 /10
Zohrejte hrniec a počkajte, kým sa úplne nerozsvieti Tefal Thermo-Signal. Pridajte slaninu a opekajte ju, kým nie je zlatohnedá, približne 10 minút.
Krok 3 /10
Preložte na tanier vyložený papierovou utierkou, aby sa zbavila tuku (tuk zo slaniny ponechajte v hrnci).
Krok 4 /10
Zvýšte teplotu na stredne vysokú. Kuracie mäso ochuťte soľou a korením. Opečte kuracie mäso približne 4 minúty z každej strany. Odložte bokom.
Krok 5 /10
Do hrnca pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak. Varte približne 4 minúty.
Krok 6 /10
Primiešajte paradajkový koncentrát a múku; varte 1 minútu.
Krok 7 /10
Pridajte víno, vývar, zväzok byliniek a kuracie mäso. Priveďte do varu, prikryte a znížte teplotu na mierny var. Varte 10 minút.
Krok 8 /10
Odkryte a varte, až kým kuracie mäso nebude úplne prepečené, približne ďalších 10 minút.
Krok 9 /10
Vyberte a vyhoďte zväzok byliniek; primiešajte slaninu.
Krok 10 /10
Podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakmi na pare.