Zapekané plnené cannelloni s ricottou
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Cestoviny
400 g Ricotta
100 g Mozzarella
1 čl Sol'
0.5 čl Sladká paprika
0.5 čl Sušený casnak
0.25 čl Mleté čierné korenie
1 kus Vajcia
30 g Baby špenát
200 g Pasírované paradajky
50 g Mozzarella
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /12
Do osolenej vriacej vody si dáme variť cestoviny cannelloni.
Krok 2 /12
Do misky si dáme ricottu a mozzarellu.
Krok 3 /12
Pridáme koreniny: soľ, paprika, sušený cesnak, čierne korenie.
Krok 4 /12
Rozklepneme si jedno vajíčko a všetky suroviny premiešame vidličkou.
Krok 5 /12
K zmesi pridáme nasekaný baby špenát.
Krok 6 /12
Cestoviny si precedíme.
Krok 7 /12
Na spodok toho istého hrnca si dáme pasírované paradajky.
Krok 8 /12
Cestoviny naplníme zmesou z ricotty a ukladáme vedľa seba na paradajkový základ.
Krok 9 /12
Poukladané cestoviny si posypeme mozzarellou.
Krok 10 /12
Rúru si nahrejeme na 190 stupňov.
Krok 11 /12
Keď máme všetko pripravené dáme piecť na cca 20 minút, kým nebude syr zlato-hnedý.
Krok 12 /12
Po dopečení môžeme podávať - dobrú chuť!
