Zeleninové samosy
- Celkový čas 1 h 19 min
- 20 minPríprava 
- 44 minVarenie 
- 15 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 3 pl Olivový olej 
- 375 g Karfiol 
- 225 g Hrášok 
- 120 ml Zeleninový vývar 
- 150 g Feta 
- 1.5 čl Kari 
- 6 Cesto 
- 3 pl Olej 
- Soľ 
- Korenie 
Príslušenstvo
- Odkvapkávacia tácka 
- Fritovací kôš 
Príprava
Krok 1 /5
V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte ružičky karfiolu a hrášok. Osoľte a na prudkom ohni 2 minúty miešajte. Prilejte zeleninový vývar, prikryte a znížte teplotu. Varte 15 minút.
Krok 2 /5
Uvarenú zeleninu vyberte, vložte do veľkej misy a nechajte ju mierne vychladnúť. Pridajte rozdrobený syr feta, karí korenie, korenie. Roztlačte vidličkou, aby vznikla zmes z hrubších kúskov.
Krok 3 /5
Pre zostavenie samos začnite tým, že pláty cesta brik rozrežete na polovicu, čím získate dva rovnaké polkruhy. Každý polkruh preložte tak, že zaoblený okraj privediete k prostriedku rovnej strany, čím vytvoríte pruh. Na jeden koniec pruhu dajte lyžicu náplne. Pruh prehnite tak, aby vznikol trojuholník, ktorý obalí náplň. Pokračujte v prekladaní trojuholníka cez seba, kým nebude náplň úplne zabalená. Aby sa samosa uzavrela, zastrčte zvyšný koniec cesta do prehybu, ktorý ste práve vytvorili.
Krok 4 /5
Polovicu samos dajte do prístroja so zodpovedajúcim príslušenstvom (mriežka, fritovací kôš a pod.) a potrite ich olejom. Začnite proces varenia.
Krok 5 /5
V polovici pečenia otočte samosy. Rovnaký postup opakujte s druhou dávkou.



