Zemiaková polievka
- Celkový čas 23 min
- 15 minPríprava 
- 8 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 3 ks Bobkový list 
- 200 g Mrkva 
- 150 g Stopkový zeler 
- 1 štip. Majorán 
- 9 ks Strúčik cesnaku 
- 1.5 čl Rasca 
- 400 g Zemiaky 
- 75 g Masť 
- 30 g Sušené huby 
- 800 ml Voda 
- 3 ks Cibuľa 
- 150 g Koreňový petržlen 
- 1 štip. Soľ, čierne korenie 
Príprava
Krok 1 /5
Pripravte si suroviny: cibuľu nakrájajte na klinky a ostatnú zeleninu na kocky. Cesnak, majorán a čierne korenie rozotrite so soľou.
Krok 2 /5
Rozpustite masť. Pridajte zeleninu, rascu a bobkový list. Restujte dozlata.
Krok 3 /5
Cesnak rozotrite s majoránom, čiernym korením a soľou a pridajte.
Krok 4 /5
Varte 8 minút.
Krok 5 /5
Dochuťte rozotrenou zmesou. Podávajte s chlebom.

