Čokoládový koláč s ganache
- Celkový čas 52 min
- 20 min
Príprava - 32 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
8 os.
2 Vajcia
150 g Mlieko
80 g Rastlinný olej
50 g Horký kakaový prášok
120 g Práškový cukor
210 g Múka
6 g Prášok do pečiva
4 g Jedlá sóda
0.5 čl Soľ
15 cl Voda
230 g Smotana
250 g Tmavá čokoláda na varenie
Príprava
Krok 1 /10
Rúru predhrejte na 180 °C.
Krok 2 /10
Do misy mixéra nalejte v správnom poradí vajcia, mlieko, olej, kakaový prášok, cukor, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ a potom pridajte veľmi horúcu vodu. Zatvorte veko a mixujte 1 minútu na minimálnej rýchlosti.
Krok 3 /10
Pomocou stierky oškrabte boky a v prípade potreby znovu spustite program. Mali by ste získať hladké cesto.
Krok 4 /10
Formu na koláč s priemerom 26 cm vymastite maslom a vysypte zmesou.
Krok 5 /10
Koláč pečte 30 minút. Skontrolujte, či je upečený, a v prípade potreby upravte čas v závislosti od vašej rúry.
Krok 6 /10
Vyklopte ho z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.
Krok 7 /10
Do misky mixéra vložte čokoládu nakrájanú na malé kúsky. V hrnci na miernom ohni priveďte smotanu do varu a potom ju nalejte do misky mixéra. Nechajte 1 minútu odstáť. Zatvorte veko a 30 sekúnd mixujte pri minimálnej rýchlosti.
Krok 8 /10
Pomocou stierky oškrabte boky a v prípade potreby znovu spustite program. Zmes by mala byť hladká.
Krok 9 /10
Ganache odložte na tanier, aby sa rýchlo vychladil v chladničke. Pomocou špachtle miešajte, kým sa nedosiahne správna konzistencia.
Krok 10 /10
Pomocou vrecúška s ryhovanou špičkou ozdobte vrch koláča.