Hruškový bavarois s hodvábnym tofu
- Celkový čas 37 min
- 15 min
Príprava - 22 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
2 os.
2 Malé hrušky
200 g Hodvábne tofu
100 g Piškóty
150 g Cukor
10 cl Sójová smotana
25 g Margarín
3 g Agar-agar
1 sáčok Vanilkový cukor
1 strúč. Vanilka
0.5 pl Vanilková esencia
50 cl Voda
Pralinka
Zázvorník
Príprava
Krok 1 /7
V kastróle priveďte vodu do varu spolu so 150 g cukru a rozrezanými a vydlabanými vanilkovými strukmi. Pridajte hrušky a povarte ich 20 minút. Nechajte hrušky vychladnúť v sirupe.
Krok 2 /7
Vložte piškóty do misy mixéra. Zatvorte veko a nastavte program na Mixovanie, rýchlosť 7 na 20 sekúnd. Zmes vložte do malej misky, pridajte margarín a premiešajte prstami.
Krok 3 /7
Formičky na zapekanie alebo vykrajovače vystelte piškótovou zmesou. Pridajte hrušky a odložte bokom.
Krok 4 /7
Do misy mixéra pridajte tofu, zvyšný cukor, vanilkový cukor, vanilkovú esenciu a agar-agar. Zatvorte veko a nastavte program na Mixovanie, rýchlosť 3 na 15 sekúnd. Spustite program.
Krok 5 /7
Zmes nalejte do malého kastróla a povarte 2 minúty. Nechajte vychladnúť.
Krok 6 /7
Veľmi studenú sójovú smotanu vyšľahajte a potom jemne premiešajte s tofu zmesou. Nalejte penu do jednotlivých formičiek a dajte do chladničky na 1 hodinu.
Krok 7 /7
Posypte pralinou a podávajte so zázvorníkom.