Čokoládové suflé
- Celkový čas 35 min
- 20 minPríprava 
- 15 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 100 g Horká čokoláda 
- 3 Vajcia (1 žĺtok+ 3 bielka) 
- 1 čl Kukuričná múka 
- 10 cl Mlieko 
- 40 g Cukor 
- 25 g Maslo 
Príprava
Krok 1 /5
Rozdrobené kúsky čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnnej rúre na nízkom stupni ohrevu. Oddelíme vaječné bielka od žĺtkov a odložíme nabok 3 bielka a 1 žĺtok.
Krok 2 /5
V miske rozšľaháme žĺtok s kukuričnou múkou. Mlieko a 30 g cukru privedieme do varu a potom za stáleho miešania nalejeme na zmes vaječného žĺtka a kukuričnej múky. Zmes vylejeme do rajnice a za stáleho miešania varíme pri nízkej teplote. Pridáme čokoládu a krém prestaneme ohrievať a necháme vychladnúť.
Krok 3 /5
Rozšľaháme vaječné bielka na penu a potom pozvoľna pridáme do teplého čokoládového krému.
Krok 4 /5
Vymastíme 4 veľké zapekacie misky, vnútrajšok posypeme 10 g cukru a zmes rovnomerne rozdelíme tak, aby vyplnila 2/3 zapekacej misky.
Krok 5 /5
Grilovaciu dosku vložíme do nádoby a zapekacie misky umiestnime do nádoby spotrebiča. Digitálna verzia: Použijeme režim DEZERT pri 160 °C na 15 minút. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme na 160 °C na 15 minút.

