Suflé s čokoládovo-gaštanovým krémom
- Celkový čas 40 min
- 25 minPríprava 
- 15 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
8 os.
- 200 g Horká čokoláda 
- 40 g Kukuričná múka 
- 5 Vajcia 
- 100 g Cukor 
- 15 g Maslo 
- 120 g Gaštanový krém 
- 1 pl Vanilkový extrakt 
- Práškový cukor 
Príslušenstvo
- Grilovacia mriežka 
Príprava
Krok 1 /8
Čokoládu dáme do misky a misku dáme nad rajnicu obsahujúcu vodu do úrovne niekoľkých centimetrov. Uistíme sa, že miska obsahujúca čokoládu sa nedotýka vody. Čokoládu rozpustíme na strednom ohreve.
Krok 2 /8
Rozbijeme vajcia. Žĺtka dáme do veľkej misy a bielka do druhej misy. Kukuričný škrob zmiešame v miske s 60 g krupicového cukru.
Krok 3 /8
Rozpustenú čokoládu nalejeme na vaječné žĺtka a opatrne zmiešame. Pridáme vanilkový extrakt, gaštanový krém a nakoniec zmes kukuričnej múky/cukru. Dobre zmiešame.
Krok 4 /8
Rozšľaháme vaječné bielka na pevný sneh, pričom postupne pridáme 40 g cukru.
Krok 5 /8
Pridáme vaječné bielka do čokoládovej zmesi, jemne dvíhajúc zmes tak, aby bielka nespľasli.
Krok 6 /8
Vytrieme maslom 8 zapekacích misiek a vnútrajšok posypeme cukrom. Obrátime ich, aby sme sa zbavili prebytočného cukru. Do zapekacích misiek naplníme zmes asi do 1/2 cm od okraja.
Krok 7 /8
Umiestnime na štandardný plech Easy Fry a nastavíme program TORTA asi na 15 minút.
Krok 8 /8
Keď suflé nakysnú, vyberieme ich z fritézy Easy Fry, posypeme ich práškovým cukrom a ihneď podávame.

