Šalát z dusenej červenej repy s fetou, orechmi a hrozienkami
- Celkový čas 1 h 15 min
- 15 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
50 g Grécky jogurt
0.5 pl Majonéza
1 pl Jablčný ocot
0.5 pl Nasekaná bazalka
200 g Surová červená repa
15 g Drvené jadrá vlašských orechov
15 g Hrozienka
0.5 tenký plátok Šalotky
1 pl Najemno nasekaná pažítka
1 Cesnak
50 g Syr feta
Príslušenstvo
Parný kôš
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
V miske zmiešame jogurt, majonézu, ocot a bazalku. Odložíme do chladničky.
Krok 3 /6
Repu vložíme do parného koša.
Krok 4 /6
Do nádoby nalejeme 250 ml vody. Umiestnime kôš na svoje miesto.
Krok 5 /6
Varíme na parný ráz.
Krok 6 /6
Necháme repu vychladnúť. Zmiešame s omáčkou a ostatnými prísadami. Podávame čerstvé.