Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Škótske vajcia

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 56 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    26 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 6 Stredne veľké vajcia

  • 12 Ľadové kocky

  • 1 pl Čerstvá petržlenová vňať

  • 2 ston. Jarná cibuľka

  • 2 pl Nasekaný čerstvý tymián

  • 550 g Bravčové klobásové mäso

  • 50 g Múka

  • Soľ, korenie

  • 200 g Strúhanka

  • 2 Stredne veľké vajcia

  • 6 pl Kyslá smotana alebo crème fraîche

  • 2 čl Chren

Príprava

Krok 1 /9

V rajnici privedieme k varu mierne osolenú vodu a potom pridáme vajcia pomocou lyžice s drážkami. Varíme 7 minút a 30 sekúnd na strednom stupni ohrevu. Pripravíme si nádobu so studenou vodou a kockami ľadu. Keď sú vajcia uvarené, dáme ich do ľadového kúpeľa. Po 20 sekundách vajcia zľahka rozbijeme a dáme ich naspäť do studenej vody, až kým úplne nevychladnú. Budú sa tak dať ľahšie lúpať.

  • 6 Stredne veľké vajcia
  • 12 Ľadové kocky

Krok 2 /9

Dáme vejce do spotřebiče vybaveného desku. Zahájime proces varenia.

  • 6 Stredne veľké vajcia

Krok 3 /9

Petrželku, jarnú cibulku a lístky tymiánu nasekáme nadrobno. Umiestnime do nádoby. Pridáme klobásu, namočíme si ruky a pripravíme, namočíme. Zmes rozdelíme na rovnakú časť a z každého vytvarujeme plochu kulatou placičkou o priemere asi 10 cm.

  • 1pl Čerstvá petržlenová vňať
  • 2ston. Jarná cibuľka
  • 2pl Nasekaný čerstvý tymián
  • 550g Bravčové klobásové mäso

Krok 4 /9

Suroviny na polevu pripravíme tak, že múku, soľ, korenie, strúhanku a rozšľahané vajíčko dáme do 3 samostatných misiek.

  • 50g Múka
  • Soľ, korenie
  • 200g Strúhanka
  • 2 Stredne veľké vajcia

Krok 5 /9

Uvařená vajcia jemne rozdrobíme pod studenou tekoucou vodou a potom vajcia vložíme obalíme do myši. Navlhčenýma rukami obtočíme maso okolo každého vajíčka a uhladíme okraje, aby bolo vajíčko úplně uzavřené. Jednu po druhej namáčame do rozšľahaných vajec a potom je namáčame strouhance. Uistíme sa, že je každé vajcia zcela obalené.

  • 6 Stredne veľké vajcia
  • 1pl Čerstvá petržlenová vňať
  • 2ston. Jarná cibuľka
  • 2pl Nasekaný čerstvý tymián
  • 550g Bravčové klobásové mäso
  • 50g Múka
  • Soľ, korenie
  • 200g Strúhanka
  • 2 Stredne veľké vajcia

Krok 6 /9

Vložíme skotská vajcia do spotrebiče vybaveného deskou. Spustíme proces varenia.

Krok 7 /9

Omáčku pripravíme zmiešaním smotany a chrenu v malej miske. Podľa chuti okoreníme.

  • Soľ, korenie
  • 6pl Kyslá smotana alebo crème fraîche
  • 2čl Chren

Krok 8 /9

Skontrolujeme, či sú škótske vajcia prevarené, a pokiaľ je to nutné, pokračujeme v varení, pokiaľ nie je klobása prepečená.

Krok 9 /9

Škótske vajcia podávame rozkrojené napoly alebo na štvrťky a podávame s omáčkou. Môžeme ozdobiť slaninou a ružičkovými kelmi na horčici.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
19 min

Škótske vajcia

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Škótske vajcia
Tefal
Tefal
36 min

Škótske vajíčka

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Škótske vajíčka