Škótske vajcia
- Celkový čas 56 min
- 30 min
Príprava - 26 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (6)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov EY855BE0 Easy Fry Mega teplovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
6 Stredne veľké vajcia
12 Ľadové kocky
1 pl Čerstvá petržlenová vňať
2 ston. Jarná cibuľka
2 pl Nasekaný čerstvý tymián
550 g Bravčové klobásové mäso
50 g Múka
Soľ, korenie
200 g Strúhanka
2 Stredne veľké vajcia
6 pl Kyslá smotana alebo crème fraîche
2 čl Chren
Príprava
Krok 1 /9
V rajnici privedieme k varu mierne osolenú vodu a potom pridáme vajcia pomocou lyžice s drážkami. Varíme 7 minút a 30 sekúnd na strednom stupni ohrevu. Pripravíme si nádobu so studenou vodou a kockami ľadu. Keď sú vajcia uvarené, dáme ich do ľadového kúpeľa. Po 20 sekundách vajcia zľahka rozbijeme a dáme ich naspäť do studenej vody, až kým úplne nevychladnú. Budú sa tak dať ľahšie lúpať.
Krok 2 /9
Dáme vejce do spotřebiče vybaveného desku. Zahájime proces varenia.
Krok 3 /9
Petrželku, jarnú cibulku a lístky tymiánu nasekáme nadrobno. Umiestnime do nádoby. Pridáme klobásu, namočíme si ruky a pripravíme, namočíme. Zmes rozdelíme na rovnakú časť a z každého vytvarujeme plochu kulatou placičkou o priemere asi 10 cm.
Krok 4 /9
Suroviny na polevu pripravíme tak, že múku, soľ, korenie, strúhanku a rozšľahané vajíčko dáme do 3 samostatných misiek.
Krok 5 /9
Uvařená vajcia jemne rozdrobíme pod studenou tekoucou vodou a potom vajcia vložíme obalíme do myši. Navlhčenýma rukami obtočíme maso okolo každého vajíčka a uhladíme okraje, aby bolo vajíčko úplně uzavřené. Jednu po druhej namáčame do rozšľahaných vajec a potom je namáčame strouhance. Uistíme sa, že je každé vajcia zcela obalené.
Krok 6 /9
Vložíme skotská vajcia do spotrebiče vybaveného deskou. Spustíme proces varenia.
Krok 7 /9
Omáčku pripravíme zmiešaním smotany a chrenu v malej miske. Podľa chuti okoreníme.
Krok 8 /9
Skontrolujeme, či sú škótske vajcia prevarené, a pokiaľ je to nutné, pokračujeme v varení, pokiaľ nie je klobása prepečená.
Krok 9 /9
Škótske vajcia podávame rozkrojené napoly alebo na štvrťky a podávame s omáčkou. Môžeme ozdobiť slaninou a ružičkovými kelmi na horčici.