Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Škótske vajcia

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 44 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    14 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 6 Stredne veľké vajcia

  • 12 Ľadové kocky

  • 12 g Čerstvá petržlenová vňať

  • 2 ston. Jarná cibuľka

  • 2 čl Nasekaný čerstvý tymián

  • 550 g Bravčové klobásové mäso

  • 50 g Múka

  • Soľ, korenie

  • 200 g Strúhanka

  • 2 Stredne veľké vajcia

  • 6 pl Kyslá smotana alebo crème fraîche

  • 2 čl Chren

Príprava

Krok 1 /8

V rajnici privedieme k varu mierne osolenú vodu a potom pridáme vajcia pomocou lyžice s drážkami. Varíme 7 minút a 30 sekúnd na strednom stupni ohrevu. Pripravíme si nádobu so studenou vodou a kockami ľadu. Keď sú vajcia uvarené, dáme ich do ľadového kúpeľa. Po 20 sekundách vajcia zľahka rozbijeme a dáme ich naspäť do studenej vody, až kým úplne nevychladnú. Budú sa tak dať ľahšie lúpať.

  • 6 Stredne veľké vajcia
  • 12 Ľadové kocky

Krok 2 /8

Najemno nasekáme petržlenovú vňať, jarnú cibuľku a lístky tymiánu. Dáme do veľkej nádoby. Pridáme klobásové mäso, zvlhčíme si ruky a zmiesime. Rozdelíme zmes na rovnako veľké porcie a z každej vytvarujeme plochú, okrúhlu placku s priemerom asi 10 cm.

  • 12g Čerstvá petržlenová vňať
  • 2ston. Jarná cibuľka
  • 2čl Nasekaný čerstvý tymián
  • 550g Bravčové klobásové mäso

Krok 3 /8

Pripravíme si ingrediencie na obaľovanie – do 3 samostatných nádob dáme múku so soľou a korením, strúhanku a rozšľahané vajce.

  • 50g Múka
  • Soľ, korenie
  • 200g Strúhanka
  • 2 Stredne veľké vajcia

Krok 4 /8

Jemne rozbijeme uvarené a vychladnuté vajcia pod studenou vodou, potom v nádobe obalíme vajce v múke. Mokrými rukami obalíme mäso okolo každého vajca, pričom vyhladíme okraje, aby sme sa uistili, že vajce je úplne natesno uzavreté. Každé vajce obalíme v rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke. Uistíme sa, že je úplne obalené každé vajce.

Krok 5 /8

Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program MANUÁLNY pri 200 °C na 14 minút. Pridáme 4 škótske vajcia na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program MANUÁLNY pri 200 °C na 14 minút. Pridáme 2 škótske vajcia na dosku v nádobe 2. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.

Krok 6 /8

V malej nádobe si pripravíme omáčku zmiešaním smotany a chrenu. Dochutíme.

  • 6pl Kyslá smotana alebo crème fraîche
  • 2čl Chren

Krok 7 /8

Skontrolujeme, či sú škótske vajcia uvarené, a v prípade potreby pokračujeme vo varení, kým nie je klobásové mäso dobre uvarené.

Krok 8 /8

Škótske vajcia podávame rozkrojené napoly alebo na štvrťky a podávame s omáčkou. Môžeme ozdobiť slaninou a ružičkovými kelmi na horčici.