Bruschetta so špargľou a prosciuttom
- Celkový čas 23 min
- 20 min
Príprava - 3 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
2 Veľké opečené plátky rustikálneho chleba
1 strúč. Ošúpaný cesnak
10 Umytá a orezaná zelená špargľa
2 plát. Prosciutto
300 g Umyté paradajky nakrájané na kocky
100 g Ošúpaná cibuľa nakrájaná na tenké plátky
7 Umyté čerstvé lístky bazalky nakrájané na tenké plátky
1 pl Olivový olej
25 g Hobliny parmezánu
Paprika Espelette (alebo sladká paprika)
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3 /8
Bazalku umyte a nakrájajte na jemno.
Krok 4 /8
Plátky chleba jemne potrite olejom a cesnakom. Do nádoby nalejte olej.
Krok 5 /8
Pridajte cibuľu a paradajky. Ochuťte soľou, korením, papričkami Espelette a bazalkou.
Krok 6 /8
Pridajte 50 ml vody. Špargľu vložte do parného košíka. Košík položte na zeleninu.
Krok 7 /8
Doba varenia: 3 minúty
Krok 8 /8
Na toast navrstvite paradajky, prosciutto, špargľu a parmezán.