Caprese kuracie špízy s grilovanými baklažánmi
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1 kg Baklažán (približne 3)
1.5 čl Soľ
8 cl Olivový olej
60 g Pesto
900 g Kuracie filety (približne 4)
2 čl Mletý cesnak
2 čl Provensálske korenie
1.5 čl Soľ
1.5 pl Balzamikový ocot
36 Cherry rajčiny (asi 300 g)
24 Mozzarella (asi 120 g)
1 zvä. Bazalka
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme baklažány. Nakrájame ich na dlhé plátky s hrúbkou 1 cm. Dáme ich do nádoby, posypeme soľou a pridáme polovicu olivového oleja. Zamiešame rukami, aby sme pokryli všetky plátky. V malej miske zmiešame pesto a zvyšný olej.
Krok 2 /4
Nakrájame kuracie filety na 32 kociek. Dáme ich do šalátovej misy a pridáme cesnakovú semolinu, provensálske korenie, soľ, ocot a premiešame. Pripravíme si špízy tak, že striedavo napichujeme 4 kuracie kocky s 3 cherry rajčinami a 2 mozzarella guľkami na každý špíz.
Krok 3 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí poukladáme plátky baklažánu na grilovacie dosky a grilujeme 5 minút z každej strany. Toto bude potrebné urobiť na dvakrát. Dáme baklažány do misy a prelejeme ich pestom, posypeme polovicou lístkov bazalky.
Krok 4 /4
Špízy rozložíme na grilovacie dosky a varíme 15 minút, pričom ich pravidelne obraciame, aby sa ugrilovali zo všetkých strán. Nasypeme zvyšnú nasekanú bazalku a podávame s baklažánmi.