Celý smažený morský vlk s rybacou omáčkou
- Celkový čas 37 min
- 10 min
Príprava - 17 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 Galangal (15 g)
2 strúč. Cesnak
1 tyč. Citrónová tráva
1 Celý morský vlk (zbavený šupín a vnútorností)
Soľ
2 pl Palmový cukor
2 pl Rybia omáčka
2 pl Voda
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /5
Ošúpte a nakrájajte kúsok galangalu na tretiny. Ošúpte strúčiky cesnaku a rozrežte ich na polovicu. Odstráňte klíčky. Stonku citrónovej trávy rozrežte pozdĺžne na polovicu a potom na tretiny. Vnútro ryby okoreňte a vložte do nej plnku.
Krok 2 /5
Vložte tanier do spotrebiča a nastavte program GRIL na 200 °C, aby sa predhrial na 10 minút.
Krok 3 /5
Po dokončení predhrievania vložte rybu do fritézy Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program GRIL pri 200 °C na 7 minút.
Krok 4 /5
Medzitým v malej miske zmiešajte palmový cukor, rybiu omáčku a vodu.
Krok 5 /5
Rybu podávajte na tanieri s omáčkou. Pri krájaní ponorte rybu do omáčky. Dobrú chuť!