Celozrnný chlieb
- Celkový čas 1 h 7 min
- 15 min
Príprava - 52 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
1 sáčok Suché pekárske droždie (4,6 g)
340 g Teplá voda
440 g Celozrnná múka
1 čl Práškový cukor
7 g Soľ
Príslušenstvo
Extra Crisp
Príprava
Krok 1 /6
Tento recept si vyžaduje použitie pokrievky Extra Crisp. Pripravte si prísady.
Krok 2 /6
Kvások: polovicu droždia rozrieďte 60 g vody. Zmiešajte so 60 g hladkej bielej múky. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte stáť aspoň 2 hodiny.
Krok 3 /6
Druhú polovicu droždia a cukru rozrieďte 280 g vody. Pridajte múku a kvások. Mieste ďalšie 3 minúty. Pridajte soľ. Mieste ďalších 9 minút.
Krok 4 /6
Z cesta vytvorte guľu. Dno misy posypte múkou. Guľu cesta vložte do misy a nechajte 2 hodiny kysnúť.
Krok 5 /6
Vypnite spotrebič Cookeo a nasaďte veko Extra Crisp. Nastavte manuálny program na 200 °C na 40 minút.
Krok 6 /6
Vyberte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.