Cesnakový chlieb
- Celkový čas 3 h 45 min
- 20 min
Príprava - 25 min
Varenie - 3 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (6)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov EY855BE0 Easy Fry Mega teplovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
300 g Teplá voda
1 sáčok Sušené pekárske droždie (5 g)
500 g Biela múka 00 talianskeho typu
1 čl Krupicový cukor (5 g)
50 g Olivový olej
7 g Jemná soľ
3 Strúčiky cesnaku, nasekané najemno
3 pl Nasekaná petržlenová vňať
Príprava
Krok 1 /6
V malej miske rozpustíme droždie v teplej vode (max. 40 °C). Premiešame a necháme 5 minút odpočívať.
Krok 2 /6
Do kuchynského robota s hnetacím hákom nasypeme múku, cukor, olivový olej, jemnú soľ, polovicu nasekaného cesnaku a petržlenovú vňať a premiešame. Pridáme vodu a droždie, potom hnetieme 3 minúty pri nízkych otáčkach a potom 5 minút pri stredných otáčkach. Odstránime hák a cesto prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť 2 hodiny pri izbovej teplote na mieste bez prievanu. Jeho veľkosť by sa mala zdvojnásobiť.
Krok 3 /6
Na jemne pomúčenej pracovnej ploche dlaňou pevne zatlačíme na cesto, tlačíme ho od seba a potom ho preložíme smerom k sebe. Opakujeme 8-krát, aby sa odstránil vzduch a cesto postupne zmäklo.
Krok 4 /6
Cesto rozdelíme na malé 50 g kúsky a vytvarujeme z nich pravidelné guľky. Guľôčky poukladáme do formy do tvaru sedmokrásky. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu na mieste bez prievanu.
Krok 5 /6
Použijeme tortovú formu s veľkosťou vhodnou pre množstvo cesta. Formu vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 6 /6
Pred podávaním ho necháme vychladnúť na drôtenom rošte.