Charlotta s hruškami a čokoládou
- Celkový čas 8 h 45 min
- 45 min
Príprava - 0 min
Varenie - 8 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
265 g Horká čokoláda na varenie
6 Vajcia
775 g Hruškový kompót v plechovke
30 Cukrárske piškóty
80 g Hobliny horkej čokolády
80 g Mandľové lupienky
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /16
Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a za pravidelného miešania ju jemne rozpustite vo vodnom kúpeli. Keď je konzistencia hladká a tekutá, je hotová. Dajte bokom.
Krok 2 /16
Oddeľte bielky od žĺtkov.
Krok 3 /16
Pridajte vaječné bielky do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 4 /16
V mise zmiešajte stierkou žĺtky a rozpustenú čokoládu.
Krok 5 /16
Veľmi jemne vmiešajte veľkú lyžicu bielka do zmesi čokolády a žĺtka.
Krok 6 /16
Potom postupne pridávajte zvyšné bielky a jemne miešajte, aby ste získali penu. Dajte bokom.
Krok 7 /16
Hrušky sceďte a sirup vlejte do misy.
Krok 8 /16
3 polovičky hrušiek nakrájajte na tenké plátky a zvyšok na kocky.
Krok 9 /16
Na dno formy na Charlotte vložte kúsok papiera na pečenie vystrihnutého na rovnakú veľkosť.
Krok 10 /16
Namočte sušienky do hruškového sirupu a naaranžujte ich okolo okrajov formy.
Krok 11 /16
Nalejte polovicu čokoládovej peny a navrch položte polovicu kociek hrušiek.
Krok 12 /16
Penu zakryte piškótami namočenými v hruškovom sirupe a opakujte predchádzajúci krok: nalejte čokoládovú penu, ponechajte si 4 polievkové lyžice peny na dozdobenie, potom prikryte na kocky nakrájanými hruškami.
Krok 13 /16
Dokončite zvyšnú čokoládovou penou a navrch dajte piškóty máčané v sirupe.
Krok 14 /16
Hore položte tanier, aby sa torta vyrovnala, a dajte aspoň na 8 hodín do chladničky.
Krok 15 /16
Vyberte z formy na tanier alebo servírovaciu misku.
Krok 16 /16
Ozdobte plátkami hrušky v sirupe, hoblinkami čokolády a mandľovými lupienkami. Ihneď podávajte.