Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Charlotta s hruškami a čokoládou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 8 h 45 min
  • Príprava
    45 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    8 h

Suroviny

8 os.

  • 265 g Horká čokoláda na varenie

  • 6 Vajcia

  • 775 g Hruškový kompót v plechovke

  • 30 Cukrárske piškóty

  • 80 g Hobliny horkej čokolády

  • 80 g Mandľové lupienky

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /16

Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a za pravidelného miešania ju jemne rozpustite vo vodnom kúpeli. Keď je konzistencia hladká a tekutá, je hotová. Dajte bokom.

  • 265g Horká čokoláda na varenie

Krok 2 /16

Oddeľte bielky od žĺtkov.

  • 6 Vajcia

Krok 3 /16

Pridajte vaječné bielky do misy prístroja. Stlačte "Štart".

  • 6 Vajcia
  • Flex metla

Krok 4 /16

V mise zmiešajte stierkou žĺtky a rozpustenú čokoládu.

  • 265g Horká čokoláda na varenie
  • 6 Vajcia

Krok 5 /16

Veľmi jemne vmiešajte veľkú lyžicu bielka do zmesi čokolády a žĺtka.

  • 265g Horká čokoláda na varenie
  • 6 Vajcia

Krok 6 /16

Potom postupne pridávajte zvyšné bielky a jemne miešajte, aby ste získali penu. Dajte bokom.

  • 6 Vajcia

Krok 7 /16

Hrušky sceďte a sirup vlejte do misy.

  • 775g Hruškový kompót v plechovke

Krok 8 /16

3 polovičky hrušiek nakrájajte na tenké plátky a zvyšok na kocky.

  • 775g Hruškový kompót v plechovke

Krok 9 /16

Na dno formy na Charlotte vložte kúsok papiera na pečenie vystrihnutého na rovnakú veľkosť.

Krok 10 /16

Namočte sušienky do hruškového sirupu a naaranžujte ich okolo okrajov formy.

  • 30 Cukrárske piškóty

Krok 11 /16

Nalejte polovicu čokoládovej peny a navrch položte polovicu kociek hrušiek.

Krok 12 /16

Penu zakryte piškótami namočenými v hruškovom sirupe a opakujte predchádzajúci krok: nalejte čokoládovú penu, ponechajte si 4 polievkové lyžice peny na dozdobenie, potom prikryte na kocky nakrájanými hruškami.

Krok 13 /16

Dokončite zvyšnú čokoládovou penou a navrch dajte piškóty máčané v sirupe.

Krok 14 /16

Hore položte tanier, aby sa torta vyrovnala, a dajte aspoň na 8 hodín do chladničky.

Krok 15 /16

Vyberte z formy na tanier alebo servírovaciu misku.

Krok 16 /16

Ozdobte plátkami hrušky v sirupe, hoblinkami čokolády a mandľovými lupienkami. Ihneď podávajte.

  • 80g Hobliny horkej čokolády
  • 80g Mandľové lupienky