Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bezlepková čokoládová torta s hruškami

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 45 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    25 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 2 Zrelé hrušky

  • 30 g Gianduja alebo tmavá čokoláda na pečenie (85 % kakaa)

  • 140 g Prášok z lieskových orechov, preosiaty

  • 35 g Strúhaný kokos

  • 35 g Kakaový prášok

  • 40 g Pohánková múka

  • 4 Vajcia

  • 75 g Kryštálový cukor

  • 80 g Tekutý med

  • 2 čl Vanilkový extrakt

  • 13 cl Olivový olej

  • 1 pl Nasekané piemontské lieskové oriešky

Príslušenstvo

  • Hrnce a panvice Ingenio
    Hrnce a panvice Ingenio

Príprava

Krok 1 /11

Olejom potrite 26 cm panvicu s odnímateľnou rúčkou. Odložte bokom.

  • Hrnce a panvice Ingenio

Krok 2 /11

Predhrejte rúru na 180°C.

Krok 3 /11

Umyte hrušky, ošúpte a rozpoľte ich. Odstráňte semienka a nakrájajte hrušky na tenké plátky. Odložte bokom. Čokoládu nasekajte nadrobno. Odložte bokom.

  • 2 Zrelé hrušky
  • 30g Gianduja alebo tmavá čokoláda na pečenie (85 % kakaa)

Krok 4 /11

Vo veľkej mise zmiešajte preosiate lieskové orechy, strúhaný kokos, kakaový prášok a pohánkovú múku.

  • 140g Prášok z lieskových orechov, preosiaty
  • 35g Strúhaný kokos
  • 35g Kakaový prášok
  • 40g Pohánková múka

Krok 5 /11

Oddelíte bielky od žĺtkov. V mixéri vyšľahajte žĺtky so cukrom, medom a vanilkovým extraktom, až kým sa zmes neosvetlí a nebude penistá. Pokračujte v miešaní a pomaly pridajte olivový olej na zapracovanie. Odložte do veľkej misy.

  • 4 Vajcia
  • 75g Kryštálový cukor
  • 80g Tekutý med
  • 2čl Vanilkový extrakt
  • 13cl Olivový olej

Krok 6 /11

Opláchnite metličku a do samostatnej nádoby nalejte bielky. Vyšľahajte bielky na mäkkú a krémovú konzistenciu.

  • 4 Vajcia

Krok 7 /11

Opatrne vmiešajte vyšľahané bielky do penovej zmesi žĺtkov pomocou flexibilnej stierky. Miešajte jemne, aby sa zachovala textúra peny.

  • 4 Vajcia

Krok 8 /11

Pridajte zmes lieskových orieškov, strúhaného kokosu, kakaového prášku a pohánkovej múky a znovu jemne premiešajte.

  • 140g Prášok z lieskových orechov, preosiaty
  • 35g Strúhaný kokos
  • 35g Kakaový prášok
  • 40g Pohánková múka

Krok 9 /11

Cesto nalejte do naolejovanej panvice a rovnomerne na neho rozložte hrušky. Zakončite nasekanou čokoládou a nasekanými lieskovými orechmi.

  • 2 Zrelé hrušky
  • 30g Gianduja alebo tmavá čokoláda na pečenie (85 % kakaa)
  • 1pl Nasekané piemontské lieskové oriešky
  • Hrnce a panvice Ingenio

Krok 10 /11

Panvicu vložte do rúry a odstráňte odnímateľnú rúčku. Pečte tortu 25 minút.

  • Hrnce a panvice Ingenio

Krok 11 /11

Po upečení skontrolujte špičkou noža. Nechajte vychladnúť pred podávaním.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
1 h

Čokoládová torta Royal

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Čokoládová torta Royal
Tefal
Tefal
30 min

Čokoládová torta na cesty

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Čokoládová torta na cesty
Tefal
Tefal
8 h 45 min

Charlotta s hruškami a čokoládou

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Charlotta s hruškami a čokoládou
Tefal
Tefal
55 min

Bezlepkový čokoládový hruškový koláč

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Bezlepkový čokoládový hruškový koláč
Tefal
Tefal
11 h

Jahodová torta s krémom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Jahodová torta s krémom