Chrumkavá feta s oreganom a dulovým džemom
- Celkový čas 6 h 47 min
- 40 min
Príprava - 7 min
Varenie - 6 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
100 g Dulový džem
100 ml Voda
300 g Feta
1 pl Sušené oregano
1 pl Olivový olej
3 pl Mlieko
Korenie
60 g Maslo
4 list Cesto filo
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /9
Pomocou ručného mixéra rozmixujte dulový džem s vodou, kým nezískate jemnú a hladkú konzistenciu.
Krok 2 /9
Vnútro tortovej formy s dĺžkou približne 23 cm a šírkou 10 cm navlhčite papierovou utierkou. Prikryte potravinárskou fóliou. Pomocou papierovej utierky odstráňte všetky vzduchové bubliny. Neskôr sa tak forma ľahšie odstráni.
Krok 3 /9
Na dno formy rozotrite dulový džem a dobre ho uhlaďte. Formu vložte do chladničky a nechajte ju stuhnúť aspoň 5 hodín.
Krok 4 /9
V miske vidličkou jemne roztlačte fetu. Pridajte sušené oregano, olivový olej, mlieko a korenie. Miešajte špachtľou, kým nevznikne hladká hmota.
Krok 5 /9
Keď je džem zmrazený, jemne navlhčenou lyžicou rovnomerne rozotrite feta zmes do formy, aby bol povrch hladký. Formu vložte na 3 hodiny do chladničky.
Krok 6 /9
Po stuhnutí vyklopte z formy. Dno formy jemne zohrejte horúcou vodou a potom ju vyklopte na dosku na krájanie. Odstráňte potravinársku fóliu a nechajte fetu odpočívať pri izbovej teplote (5 minút), aby sa ľahšie krájala. Nakrájajte ju priečne na 8 pravidelných častí.
Krok 7 /9
Maslo rozpustite v miske v mikrovlnnej rúre po dobu 1 minúty.
Krok 8 /9
Rozvaľkajte pláty cesta filo a potom ich rozrežte na 4 časti s rozmermi 15 x 19 cm. Prvý kus položte hornou stranou k sebe a potrite ho maslom. Na vrch položte druhú časť a tiež ju potrite maslom. Na okraj cesta položte kúsok syra feta a potom ho zrolujte a zabaľte do cesta. Rohy úhľadne preložte ako darčekový balíček a v prípade potreby odrežte prebytočné cesto. Rovnako postupujte aj s ostatnými kúskami. Odložte do chladničky.
Krok 9 /9
Jednotlivé diely vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom sa spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 200 °C na 7 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a vychutnajte si výsledok.