Guľky z hovädzieho mäsa s ricottou a oreganom
- Celkový čas 35 min
- 5 minPríprava 
- 30 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 1 strúč. Cesnak 
- 100 g Cibuľa 
- 270 g Paradajky 
- 60 g Sendvičový chlieb 
- 1 Vajce 
- 2 pl Olivový olej 
- 1 pl Paradajková pasta 
- 200 g Paradajkový koncentrát 
- 1 čl Sušené oregáno 
- Soľ, korenie 
- 320 g Mleté hovädzie mäso 
- 40 g Strúhaný syr Parmezán 
- 160 g Ricotta 
- 2 pl Čerstvá petržlenová vňať 
- 1 pl Čerstvá bazalka 
Príslušenstvo
- Rajnica 
- Panvica 
Príprava
Krok 1 /8
Ošúpte a nadrobno nakrájajte cesnak a cibuľu. Umyte a nakrájajte paradajky na kocky. Plátky chleba nakrájajte na malé kocky. V miske rozšľahajte vajce.
Krok 2 /8
Na panvici na strednom ohni osmažte polovicu cibule na polovici olivového oleja po dobu 5 minút, kým nebudú priehľadné.
Krok 3 /8
Pridajte paradajky, paradajkovú pastu, paradajkový koncentrát, oregáno, soľ a korenie. Nechajte dusiť na slabom ohni po dobu 5 minút.
Krok 4 /8
Spojte zvyšok cibule, hovädzie mäso, chlieb, strúhaný parmezán, vajce, ricottu, petržlenovú vňať, soľ a korenie v miske na miešanie. Rukami miešajte, až kým zmes nebude hladká a rovnomerná.
Krok 5 /8
Vytvorte približne pätnásť guľôčok veľkosti golfovej loptičky.
Krok 6 /8
Do panvice nalejte zvyšok oleja a opečte guľky z každej strany asi 10 minút.
Krok 7 /8
Preneste guľky do kastróla s paradajkovou omáčkou a nechajte dusiť po dobu 10 minút.
Krok 8 /8
Pred podávaním posypte parmezánom a nasekanou čerstvou bazalkou. Podávajte horúce.

