Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Guľky z hovädzieho mäsa s ricottou a oreganom

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 35 min
  • Príprava
    5 min
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 strúč. Cesnak

  • 100 g Cibuľa

  • 270 g Paradajky

  • 60 g Sendvičový chlieb

  • 1 Vajce

  • 2 pl Olivový olej

  • 1 pl Paradajková pasta

  • 200 g Paradajkový koncentrát

  • 1 čl Sušené oregáno

  • Soľ, korenie

  • 320 g Mleté hovädzie mäso

  • 40 g Strúhaný syr Parmezán

  • 160 g Ricotta

  • 2 pl Čerstvá petržlenová vňať

  • 1 pl Čerstvá bazalka

Príslušenstvo

  • Rajnica
    Rajnica
  • Panvica
    Panvica

Príprava

Krok 1 /8

Ošúpte a nadrobno nakrájajte cesnak a cibuľu. Umyte a nakrájajte paradajky na kocky. Plátky chleba nakrájajte na malé kocky. V miske rozšľahajte vajce.

  • 1strúč. Cesnak
  • 100g Cibuľa
  • 270g Paradajky
  • 60g Sendvičový chlieb
  • 1 Vajce

Krok 2 /8

Na panvici na strednom ohni osmažte polovicu cibule na polovici olivového oleja po dobu 5 minút, kým nebudú priehľadné.

  • 100g Cibuľa
  • 2pl Olivový olej

Krok 3 /8

Pridajte paradajky, paradajkovú pastu, paradajkový koncentrát, oregáno, soľ a korenie. Nechajte dusiť na slabom ohni po dobu 5 minút.

  • 270g Paradajky
  • 1pl Paradajková pasta
  • 200g Paradajkový koncentrát
  • 1čl Sušené oregáno
  • Soľ, korenie

Krok 4 /8

Spojte zvyšok cibule, hovädzie mäso, chlieb, strúhaný parmezán, vajce, ricottu, petržlenovú vňať, soľ a korenie v miske na miešanie. Rukami miešajte, až kým zmes nebude hladká a rovnomerná.

  • 100g Cibuľa
  • 60g Sendvičový chlieb
  • Soľ, korenie
  • 320g Mleté hovädzie mäso
  • 40g Strúhaný syr Parmezán
  • 160g Ricotta
  • 2pl Čerstvá petržlenová vňať

Krok 5 /8

Vytvorte približne pätnásť guľôčok veľkosti golfovej loptičky.

Krok 6 /8

Do panvice nalejte zvyšok oleja a opečte guľky z každej strany asi 10 minút.

  • 2pl Olivový olej

Krok 7 /8

Preneste guľky do kastróla s paradajkovou omáčkou a nechajte dusiť po dobu 10 minút.

Krok 8 /8

Pred podávaním posypte parmezánom a nasekanou čerstvou bazalkou. Podávajte horúce.

  • 40g Strúhaný syr Parmezán
  • 1pl Čerstvá bazalka