Guľky z hovädzieho mäsa s ricottou a oreganom
- Celkový čas 35 min
- 5 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 strúč. Cesnak
100 g Cibuľa
270 g Paradajky
60 g Sendvičový chlieb
1 Vajce
2 pl Olivový olej
1 pl Paradajková pasta
200 g Paradajkový koncentrát
1 čl Sušené oregáno
Soľ, korenie
320 g Mleté hovädzie mäso
40 g Strúhaný syr Parmezán
160 g Ricotta
2 pl Čerstvá petržlenová vňať
1 pl Čerstvá bazalka
Príslušenstvo
Rajnica Panvica
Príprava
Krok 1 /8
Ošúpte a nadrobno nakrájajte cesnak a cibuľu. Umyte a nakrájajte paradajky na kocky. Plátky chleba nakrájajte na malé kocky. V miske rozšľahajte vajce.
Krok 2 /8
Na panvici na strednom ohni osmažte polovicu cibule na polovici olivového oleja po dobu 5 minút, kým nebudú priehľadné.
Krok 3 /8
Pridajte paradajky, paradajkovú pastu, paradajkový koncentrát, oregáno, soľ a korenie. Nechajte dusiť na slabom ohni po dobu 5 minút.
Krok 4 /8
Spojte zvyšok cibule, hovädzie mäso, chlieb, strúhaný parmezán, vajce, ricottu, petržlenovú vňať, soľ a korenie v miske na miešanie. Rukami miešajte, až kým zmes nebude hladká a rovnomerná.
Krok 5 /8
Vytvorte približne pätnásť guľôčok veľkosti golfovej loptičky.
Krok 6 /8
Do panvice nalejte zvyšok oleja a opečte guľky z každej strany asi 10 minút.
Krok 7 /8
Preneste guľky do kastróla s paradajkovou omáčkou a nechajte dusiť po dobu 10 minút.
Krok 8 /8
Pred podávaním posypte parmezánom a nasekanou čerstvou bazalkou. Podávajte horúce.
