Chrumkavé malé zemiaky s omáčkou z pečeného cesnaku
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (19)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová oceľ Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavo šedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Čierna Objavte celý sortiment Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
20 strúč. Neolúpaný cesnak
3 čl Olivový olej
1 Žĺtok
1 pl Horčica
180 ml Slnečnicový olej
1 pl Citrónová šťava
1 pl Voda
700 g Baby zemiaky (12 malých zemiakov – kaliber 35)
1 strúč. Olúpaný cesnak
1 vet. Rozmarín
3 pl Slnečnicový olej
1 čl Kukuričná múka
Soľ
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si konfitovaný cesnak. Neolúpané strúčiky dajte do misy a pokvapkajte ich olivovým olejom.
Krok 2 /8
Vložte strúčiky cesnaku do fritézy so štandardným plechom. Začnite proces varenia.
Krok 3 /8
Strúčiky olúpte nožom a vyberte dužinu. Dajte bokom.
Krok 4 /8
Zemiaky umyte a nakrájajte ich na mesiačiky, s priemerom približne 1,5 cm.
Krok 5 /8
Medzitým ošúpte a nakrájajte strúčik cesnaku. Rozmarín nasekajte nadrobno. V pomerne veľkej mise zmiešajte nakrájané zemiaky, cesnak, rozmarín, slnečnicový olej, kukuričnú múku a soľ.
Krok 6 /8
Uložte ich do fritézy so štandardným plechom. Začnite proces varenia.
Krok 7 /8
Medzitým si pripravte pečenú cesnakovú majonézu. V malej nádobe vyšľahajte vaječný žĺtok s horčicou, potom za stáleho miešania pomaly pridávajte slnečnicový olej, aby sa majonéza emulgovala. Akonáhle je všetok olej zapracovaný, pridajte citrónovú šťavu, vodu a dužinu z pečeného cesnaku. Pomocou tyčového mixéra zmes rozmixujte do hladka a krémova. Pokiaľ nemáte tyčový mixér, dôkladne premiešajte lyžicou.
Krok 8 /8
Zemiaky a omáčku naaranžujte zvlášť a podávajte.