Grilované baklažány s pestom
- Celkový čas 37 min
- 10 min
Príprava - 27 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
3 Baklažány
11 cl Olivový olej
Soľ, korenie
150 g Pesto
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme baklažány a nakrájame ich na plátky hrubé asi 5 mm.
Krok 2 /4
Potrieme olejom, potom dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /4
Grilovaciu dosku vložíme do nádoby a baklažány umiestnime do nádoby spotrebiča v jednej vrstve. Digitálna verzia: Nastavíme FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 170 °C na 20 minút, obrátime v polovici varenia. Potrieme pestom a vynulujeme na FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM na 2 minúty. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme na 170 °C na 20 minút, v polovici varenia obrátime, potom potrieme pestom a varíme ďalšie 2 minúty.
Krok 4 /4
Potrieme pestom a nastavíme na režim GRIL na 5 minút (digitálna verzia) a pri 200 °C na 5 minút (mechanická verzia 2 v 1).
