Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept od

Grilled ribs with chilli sauce and pickled peppers

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 15 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 2 čl Hnedý cukor

  • 1 pl Ryžový ocot

  • 60 g Rajčinová omáčka

  • 1 čl Sriracha omáčky (alebo iná ostrá omáčka)

  • 2 Červené papriky

  • 2 Žlté papriky

  • 6 cl Olivový olej

  • 2 strúč. Nasekaný cesnak

  • Soľ, korenie

  • 1 pl Citrónová šťava

  • 2 pl Nasekaná čerstvá bazalka

  • 65 g Čierne olivy

  • 4 Rebierka

Príprava

Krok 1 /7

Pripravíme si čili omáčku: v nádobe miešame hnedý cukor a ocot, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme rajčinovú omáčku a sriracha omáčku. Premiešame a odložíme nabok.

  • 2čl Hnedý cukor
  • 1pl Ryžový ocot
  • 60g Rajčinová omáčka
  • 1čl Sriracha omáčky (alebo iná ostrá omáčka)

Krok 2 /7

Zapneme Optigrill. Vyberieme program „Paprika“ a stlačíme OK.

Krok 3 /7

Rozkrojíme papriky napoly, zbavíme semien a potom každú polovicu rozkrojíme pozdĺžne na tri časti. Zmiešame s polovicou olivového oleja, nasekaným cesnakom, soľou a korením.

  • 2 Červené papriky
  • 2 Žlté papriky
  • 6cl Olivový olej
  • 2strúč. Nasekaný cesnak
  • Soľ, korenie

Krok 4 /7

Po predhriatí dáme papriky na gril a zatvoríme ho. Varíme dovtedy, kým nie je kontrolka červená. Presunieme papriky do misy, pridáme zvyšný olivový olej, citrónovú šťavu, bazalku a olivy a premiešame.

Krok 5 /7

Utrením vyčistíme taniere. Zapneme Optigrill. Vyberieme program „Hovädzie mäso“ alebo „Červené mäso“ a stlačíme OK.

Krok 6 /7

Vysajeme rebierka papierovou utierkou. Obe strany každého rebierka dochutíme soľou a korením. Po predhriatí dáme rebierka na gril (budeme to musieť urobiť v 2 dávkach) a zavrieme poklop. Varíme, pokým kontrolka nezodpovedá želanému stupňu prepečenia: žltá pre krvavý spôsob, oranžová pre stredné prepečenie a červená pre dobré prepečenie.

  • 4 Rebierka

Krok 7 /7

Presunieme rebierka na taniere a podávame s čili omáčkou a nakladanými paprikami.