Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Grilované rib eye steaky s chimichurri omáčkou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 15 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 2 pl ocot z červeného vína

  • 1 pl čerstvá citrónová šťava

  • 4 strúč. cesnak, nasekaný veľmi najemno

  • 1 pl zvlášť soľ a zvlášť korenie

  • 2 ml vločky pálivej papriky

  • 1 ks bobkový list

  • 3 pl olivový olej

  • 125 ml čerstvá petržlenová vňať nasekaná veľmi najemno

  • 2 ks rib eye steaky, približne 6 uncí (175 g)/kus

Príprava

Krok 1 /4

Premiešame ocot s citrónovou šťavou, cesnakom, polovicou soli a korenia, vločkami pálivej papriky a bobkovým listom. Ručne šľaháme v olivovom oleji do riadneho zapracovania; vmiešame petržlenovú vňať. Necháme odstáť aspoň 15 minút, bobkový list vyhodíme.

Krok 2 /4

Medzitým si poklepaním papierovou utierkou steaky osušíme. Posypeme zvyšnú soľ a korenie na obe strany každého steaku.

Krok 3 /4

Ak nie je Optigrill pripojený: – Zapneme gril – Na grile vyberieme program Červené mäso a stlačíme OK Ak je Optigrill pripojený: – Prispôsobte predvoľby varenia kliknutím na odkaz v dolnej časti tohto kroku a stlačte OK na grile Optigrill. Potom pokračujeme v recepte: Varné dosky zľahka vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová kontrolka, steaky poukladáme na gril a zatvoríme poklop. Varíme, pokým kontrolka nezmení farbu na farbu želaného stupňa prepečenia – žltú pre krvavý spôsob, oranžovú pre stredné prepečenie a červenú pre dobré prepečenie.

Krok 4 /4

Presunieme steaky na tanier a zakryjeme fóliou. Necháme odstáť 5 minút. Steaky podávame s chimichurri omáčkou ako prílohou alebo nakvapkanou na ne.