Grilovaný halloumi a falafel
- Celkový čas 1 h 45 min
- 25 minPríprava 
- 1 h 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
8 os.
- 350 g Surový cícer 
- 3 vet. Petržlenová vňať 
- 6 vet. Koriander 
- 2 čl Rasca 
- Soľ, korenie 
- 2 pl Tahini (sezamová pasta) 
- 2 strúč. Cesnak 
- 2 Biele cibule 
- 2 pl Olivový olej 
- 230 g Halloumi 
- 1 pl Olivový olej 
Príslušenstvo
- Gril 
- Oddeľovač 
Príprava
Krok 1 /6
Namočíme surový cícer do litra vody aspoň na 12 hodín. Miešame namočený cícer, lístky petržlenu, koriander, rascu, štipku soli, štipku korenia a sezamovú pastu (tahini), kým nezískame hrubú pastu.
Krok 2 /6
Pridáme nasekaný cesnak a cibuľu, potom dobre premiešame rukami a vyvaľkáme na guľky s veľkosťou vlašských orechov.
Krok 3 /6
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a vyberieme program HRANOLKY pre P1. Pre P2 vyberieme program MÄSO. Na jednu stranu nádoby dáme falafel a pokvapkáme olivovým olejom. Začneme variť. Počas varenia obrátime dva alebo tri razy.
Krok 4 /6
Medzitým si pripravíme halloumi. Nakrájame ho na 8 rovnakých častí. Potrieme ich olejom.
Krok 5 /6
Keď zaznie časovač, na druhú stranu oddeľovača dáme halloumi a pokračujeme vo varení. Syr obrátime v polovici varenia.
Krok 6 /6
Po uvarení zopakujeme proces s druhou dávkou.

