Grilovaný halloumi a falafel
- Celkový čas 1 h 45 min
- 25 min
Príprava - 1 h 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
350 g Surový cícer
3 vet. Petržlenová vňať
6 vet. Koriander
2 čl Rasca
Soľ, korenie
2 pl Tahini (sezamová pasta)
2 strúč. Cesnak
2 Biele cibule
2 pl Olivový olej
230 g Halloumi
1 pl Olivový olej
Príslušenstvo
Gril Oddeľovač
Príprava
Krok 1 /6
Namočíme surový cícer do litra vody aspoň na 12 hodín. Miešame namočený cícer, lístky petržlenu, koriander, rascu, štipku soli, štipku korenia a sezamovú pastu (tahini), kým nezískame hrubú pastu.
Krok 2 /6
Pridáme nasekaný cesnak a cibuľu, potom dobre premiešame rukami a vyvaľkáme na guľky s veľkosťou vlašských orechov.
Krok 3 /6
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a vyberieme program HRANOLKY pre P1. Pre P2 vyberieme program MÄSO. Na jednu stranu nádoby dáme falafel a pokvapkáme olivovým olejom. Začneme variť. Počas varenia obrátime dva alebo tri razy.
Krok 4 /6
Medzitým si pripravíme halloumi. Nakrájame ho na 8 rovnakých častí. Potrieme ich olejom.
Krok 5 /6
Keď zaznie časovač, na druhú stranu oddeľovača dáme halloumi a pokračujeme vo varení. Syr obrátime v polovici varenia.
Krok 6 /6
Po uvarení zopakujeme proces s druhou dávkou.