Grilovaný baklažán teriyaki
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Suroviny
6 os.
1 kg Baklažán (asi 4)
4 strúč. Cesnak
2 pl Čerstvo vylisovaná limetková šťava (asi 1 limetka)
18 cl Teriyaki omáčka
2 pl Rastlinný olej
2 pl Opečené sezamové semiačka
40 g Zelená cibuľa (približne 2)
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme baklažány a pozdĺžne ich rozkrojíme napoly. Malým nožom narežeme hlboko do dužiny bez porušenia šupky.
Krok 2 /4
Olúpeme strúčiky cesnaku a rozdrvíme ich v lise na cesnak nad misou. Pridáme limetkovú šťavu a teriyaki omáčku a premiešame. Vezmeme rovnaký počet polievkových lyžíc tejto omáčky ako oleja a zmiešame ich v inej miske. Touto zmesou potrieme dužinu polovíc baklažánov.
Krok 3 /4
Otvoríme OptiGrill v polohe BBQ. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí dáme baklažány nakrojenou stranou na grilovacie platne a pečieme 10 minút. Baklažány obrátime a varíme ďalších 25 minút, pričom mäso pravidelne polievame zvyšnou omáčkou.
Krok 4 /4
Baklažány poukladáme na misu, posypeme sezamovými semienkami a nasekanou zelenou cibuľkou a podávame.