Hovädzí pliecko s chimichurri omáčkou
Tefal
Recept od Tefal

Hovädzí pliecko s chimichurri omáčkou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 27 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    7 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 400 g Hovädzí kĺb

  • 4 cl Olivový olej

  • 13 g Petržlenová vňať

  • 1 strúč. Čerstvý cesnak

  • 0.25 Červená cibuľa

  • 1 čl Oregano (alebo provensálske bylinky)

  • 1 čl Vločky sušenej papriky (alebo rajčiny)

  • 1 pl Ocot z červeného vína

  • 0.25 čl Cukor

  • Soľ, korenie

Príprava

Krok 1 /6

Pripravíme si suroviny.

  • 400g Hovädzí kĺb
  • 4cl Olivový olej
  • 13g Petržlenová vňať
  • 1strúč. Čerstvý cesnak
  • 0.25 Červená cibuľa
  • 1čl Oregano (alebo provensálske bylinky)
  • 1čl Vločky sušenej papriky (alebo rajčiny)
  • 1pl Ocot z červeného vína
  • 0.25čl Cukor
  • Soľ, korenie

Krok 2 /6

V mise zmiešame olej so zvyšnými surovinami (okrem hovädzieho kĺbu). Kĺb ochutíme soľou.

  • 4cl Olivový olej
  • 13g Petržlenová vňať
  • 1strúč. Čerstvý cesnak
  • 0.25 Červená cibuľa
  • 1čl Oregano (alebo provensálske bylinky)
  • 1čl Vločky sušenej papriky (alebo rajčiny)
  • 1pl Ocot z červeného vína
  • 0.25čl Cukor
  • Soľ, korenie

Krok 3 /6

Do misy nalejeme kvapku oleja. Kĺb opečieme 2 minúty z každej strany.

  • 400g Hovädzí kĺb

Krok 4 /6

Pridáme 70 ml vody.

Krok 5 /6

Varíme pri nízkom tlaku.

Krok 6 /6

Neotvárame, kĺb necháme odstáť asi 7 minút. Podávame s omáčkou.

  • 400g Hovädzí kĺb