Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Neapolský koláč s ricottou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 45 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

6 os.

  • 250 Múka 00

  • 100 g Zmäknuté maslo

  • 20 g Tekutý med

  • 80 g Práškový cukor

  • 40 g Mlieko

  • 1 Vajce

  • 1 kôra Organický citrón

  • 1 kôra Organický pomaranč

  • 1 štip. Soľ

  • 50 g Pšeničné zrno

  • 50 cl Mlieko

  • 20 g Práškový cukor

  • 25 g Maslo

  • 0.5 kôra Citrón

  • 0.5 kôra Pomaranč

  • 1 štip. Soľ

  • 250 g Ricotta

  • 50 g Kandizované citróny

  • 4 pl Pomarančový kvet

  • 2 Vajcia

  • 1 Vaječný žĺtok

  • 160 g Práškový cukor

  • 20 g Tekutý med

  • 20 Mlieko

  • 1 pl Kukuričná múka

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /7

Pri príprave cesta dajte múku do misy a urobte priehlbinku. Pridajte ostatné prísady a rukou miešajte, kým sa nespoja. Cesto zľahka rozvaľkajte, aby sa rýchlo ochladilo, potom ho zabaľte do potravinovej fólie a 30 minút ho nechajte chladiť v chladničke.

  • 250 Múka 00
  • 100g Zmäknuté maslo
  • 20g Tekutý med
  • 80g Práškový cukor
  • 40g Mlieko
  • 1 Vajce
  • 1kôra Organický citrón
  • 1kôra Organický pomaranč
  • 1štip. Soľ

Krok 2 /7

Na prípravu náplne pridáme do hrnca pšeničné zrno, mlieko a cukor. Varíme na miernom ohni, kým sa mlieko nevstrebe, pričom občas premiešame stierkou. Pšenica by mala byť na dotyk mierne drobivá. Odložte bokom.

  • 50g Pšeničné zrno
  • 50cl Mlieko
  • 20g Práškový cukor

Krok 3 /7

Všetky ingrediencie vrátane uvareného pšeničného zrna nasypte do misy a 30 sekúnd mixujte ručným mixérom. Zmes prelejte do hrnca a varte na miernom ohni za stáleho miešania metličkou, kým mierne nezhustne. Zmes prelejte do nádoby, aby vychladla.

  • 50g Pšeničné zrno
  • 50cl Mlieko
  • 20g Práškový cukor
  • 25g Maslo
  • 0.5kôra Citrón
  • 0.5kôra Pomaranč
  • 1štip. Soľ
  • 250g Ricotta
  • 50g Kandizované citróny
  • 4pl Pomarančový kvet
  • 2 Vajcia
  • 1 Vaječný žĺtok
  • 160g Práškový cukor
  • 20g Tekutý med
  • 20 Mlieko
  • 1pl Kukuričná múka

Krok 4 /7

Formu jemne vytrite maslom. Pracovnú plochu si zľahka vysypte múkou. Pomocou valčeka rozvaľkajte cesto na hrúbku 3 mm. Na dno formy položte plát cesta a ďalší pás naneste na okraje. Dbajte na zachovanie uhla medzi dnom formy a cestom. Prebytočné cesto odrežte nožom. Zvyšné cesto odložte bokom. Do formy nalejte krém.

Krok 5 /7

Aby ste urobili dojem na hostí, vyvaľkajte zvyšné cesto na hrúbku 2 mm a potom pomocou ryhovaného kolieska alebo noža nakrájajte pásy široké 2 cm. Pásy položte na vrch koláča rozmiestnite ich tak, aby vytvorili kosoštvorcový vzor.

Krok 6 /7

Vložte plech do rúry Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program DESSERT s teplotou 140 °C na 45 minút.

  • Gril

Krok 7 /7

Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.