Neapolský koláč s ricottou
- Celkový čas 1 h 45 min
- 30 min
Príprava - 45 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
250 Múka 00
100 g Zmäknuté maslo
20 g Tekutý med
80 g Práškový cukor
40 g Mlieko
1 Vajce
1 kôra Organický citrón
1 kôra Organický pomaranč
1 štip. Soľ
50 g Pšeničné zrno
50 cl Mlieko
20 g Práškový cukor
25 g Maslo
0.5 kôra Citrón
0.5 kôra Pomaranč
1 štip. Soľ
250 g Ricotta
50 g Kandizované citróny
4 pl Pomarančový kvet
2 Vajcia
1 Vaječný žĺtok
160 g Práškový cukor
20 g Tekutý med
20 Mlieko
1 pl Kukuričná múka
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /7
Pri príprave cesta dajte múku do misy a urobte priehlbinku. Pridajte ostatné prísady a rukou miešajte, kým sa nespoja. Cesto zľahka rozvaľkajte, aby sa rýchlo ochladilo, potom ho zabaľte do potravinovej fólie a 30 minút ho nechajte chladiť v chladničke.
Krok 2 /7
Na prípravu náplne pridáme do hrnca pšeničné zrno, mlieko a cukor. Varíme na miernom ohni, kým sa mlieko nevstrebe, pričom občas premiešame stierkou. Pšenica by mala byť na dotyk mierne drobivá. Odložte bokom.
Krok 3 /7
Všetky ingrediencie vrátane uvareného pšeničného zrna nasypte do misy a 30 sekúnd mixujte ručným mixérom. Zmes prelejte do hrnca a varte na miernom ohni za stáleho miešania metličkou, kým mierne nezhustne. Zmes prelejte do nádoby, aby vychladla.
Krok 4 /7
Formu jemne vytrite maslom. Pracovnú plochu si zľahka vysypte múkou. Pomocou valčeka rozvaľkajte cesto na hrúbku 3 mm. Na dno formy položte plát cesta a ďalší pás naneste na okraje. Dbajte na zachovanie uhla medzi dnom formy a cestom. Prebytočné cesto odrežte nožom. Zvyšné cesto odložte bokom. Do formy nalejte krém.
Krok 5 /7
Aby ste urobili dojem na hostí, vyvaľkajte zvyšné cesto na hrúbku 2 mm a potom pomocou ryhovaného kolieska alebo noža nakrájajte pásy široké 2 cm. Pásy položte na vrch koláča rozmiestnite ich tak, aby vytvorili kosoštvorcový vzor.
Krok 6 /7
Vložte plech do rúry Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program DESSERT s teplotou 140 °C na 45 minút.
Krok 7 /7
Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.