Pečený pór s cibuľou a slaninou
Tefal
Recept od Tefal

Pečený pór s cibuľou a slaninou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 30 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    5 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 2 Veľké póry

  • 50 g Kúsky slaniny

  • 0.5 Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska

  • 1 Zemiak/y ošúpeme a nakrájame na malé kocky

  • 150 g Ošúpané huby nakrájame na plátky

  • Soľ, korenie

  • 1 pl Rastlinný olej

Príprava

Krok 1 /6

Pripravte si suroviny.

  • 2 Veľké póry
  • 50g Kúsky slaniny
  • 0.5 Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska
  • 1 Zemiak/y ošúpeme a nakrájame na malé kocky
  • 150g Ošúpané huby nakrájame na plátky
  • Soľ, korenie
  • 1pl Rastlinný olej

Krok 2 /6

Prekrojte zelenú časť póru na dve. Tieto dva kusy zviažeme pozdĺžne, ako rostbíf. Vložte olej do panvice.

  • 2 Veľké póry
  • 1pl Rastlinný olej

Krok 3 /6

Opečte cibuľu a kúsky slaniny. Pridajte a povarte huby tak, aby stratili objem a zmenšili sa. Dochutíme soľou. Pridajte zemiaky. Zamiešame.

  • 50g Kúsky slaniny
  • 0.5 Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska
  • 1 Zemiak/y ošúpeme a nakrájame na malé kocky
  • 150g Ošúpané huby nakrájame na plátky
  • Soľ, korenie

Krok 4 /6

Odoberte 2/3 tejto zmesi. Pečené póry usporiadajte a zároveň postupne preložte zmes späť. Prilejte 1/2 šálky vody.

Krok 5 /6

Tlakové varenie:

Krok 6 /6

Pečené póry podávame na zelenine a kúskoch slaniny.