Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Provensálske plnené paradajky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 15 min
  • Príprava
    1 h 30 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 8 diel Paradajky

  • 4 g Soľ

  • 4 g Korenie

  • 120 g Toastový chlieb

  • 120 g Mlieko

  • 2 štip. Chilli

  • 70 g Kuracie prsia

  • 280 g Flat iron steak

  • 210 g Bravčová bábika

  • 2 diel Cibuľa

  • 4 diel Cesnak

  • 10 g Čerstvá petržlenová vňať

  • 10 g Provensálske bylinky

  • 4 g Soľ

  • 4 g Korenie

  • 4 diel Paradajky

  • 4 g Provensálske bylinky

  • 40 g Olivový olej

Príslušenstvo

  • Mlynček na mäso
    Mlynček na mäso
  • Odšťavovač
    Odšťavovač

Príprava

Krok 1 /11

Paradajky umyte, odrežte vršok a vydlabte ich bez toho, aby ste ich prepichli. Dužinu aj šťavu dajte bokom. Vydlabané paradajky ľahko ochuťte soľou a korením. Vložte ich do veľkej zapekacej misy. Dajte bokom.

  • 8diel Paradajky
  • 4g Soľ
  • 4g Korenie

Krok 2 /11

Chlieb nakrájajte na malé kúsky a namočte ich do misy s mliekom a chilli.

  • 120g Toastový chlieb
  • 120g Mlieko
  • 2štip. Chilli

Krok 3 /11

Prsia nakrájajte na malé kúsky a dajte bokom.

  • 70g Kuracie prsia

Krok 4 /11

Mäso nakrájajte na prúžky tak, aby zodpovedalo plniacej trubici mlynčeka. Odstráňte šľachy a väzivové časti. Umiestnite mlynček na mäso so strednou čepeľou na stroj. Stlačte Štart. Mäso dajte do chladničky.

  • 280g Flat iron steak
  • 210g Bravčová bábika
  • Mlynček na mäso

Krok 5 /11

Na panvici orestujte nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Pridajte mleté mäso. Vymažte 10 minút na strednom plameni za častého miešania. Po uvarení pridajte nasekaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a bylinky.

  • 2diel Cibuľa
  • 4diel Cesnak
  • 10g Čerstvá petržlenová vňať
  • 10g Provensálske bylinky

Krok 6 /11

Osoľte a okoreňte. Nechajte vychladnúť.

  • 4g Soľ
  • 4g Korenie

Krok 7 /11

Nasaďte odšťavovač na stroj a odšťavnite zvyšnú dužinu paradajok a nakrájané paradajky.

  • 4diel Paradajky
  • Odšťavovač

Krok 8 /11

Vlejte paradajkovú passatu do hrnca. Okoreňte a pridajte provensálske bylinky. Omáčku nechajte na miernom ohni 10 minút zredukovať.

  • 4g Provensálske bylinky

Krok 9 /11

Rúru predhrejte na 180 °C.

Krok 10 /11

Plnkou naplňte paradajky. Priklopte odrezanými vrškami paradajok. Každú paradajku pokvapkajte trochou olivového oleja. Dochuťte soľou. Pečte 25 – 30 min. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti na vašej rúre.

  • 40g Olivový olej

Krok 11 /11

Paradajky podávajte s passatou. Môžete podávať s čerstvými tagliatelle alebo ryžou.