Plnené rajčiny
- Celkový čas 1 h
- 20 minPríprava 
- 40 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 6 Veľké paradajky na plnenie 
- 1 plát. Sendvičový chlieb 
- 10 cl Mlieko 
- 0.5 Biela cibuľa 
- 250 g Klobásové mäso 
- 250 g Mleté mäso 
- 1 strúč. Cesnak 
- 0.5 čl Talianske korenia 
- 2 čl Silná horčica 
- Soľ, korenie 
- 50 g Rajčinový pretlak 
- 1 pl Olivový olej 
- Maslo 
Príprava
Krok 1 /8
Paradajky umyjeme, osušíme a z vrchnej časti odkrojíme tenký plátok. Možno ho použiť ako veko.
Krok 2 /8
Rajčiny opatrne vydlabeme bez toho, aby sme prepichli dno. Dužinu rozmixujeme, dochutíme soľou a korením, pridáme olivový olej a odložíme.
Krok 3 /8
Plátky chleba namočíme do mlieka v malej miske. Ošúpeme a na jemno nasekáme cibuľu.
Krok 4 /8
Klobásu a mleté mäso vložíme do misy. Pridáme nakrájanú cibuľu a olúpaný, prelisovaný cesnak. Nakrájaný chlieb pretlačíme medzi prstami a spolu s mliekom ho pridáme do plnky. Pridáme talianske korenie a horčicu. Dochutíme soľou a korením. Všetky prísady dobre premiešame, aby sme vytvorili hladkú plnku.
Krok 5 /8
Paradajky naplníme plnkou, pričom na vrchu necháme malý kopček plnky. Na paradajky položíme kúsky masla a prikryjeme ich vekami.
Krok 6 /8
Paradajky naaranžujeme na tanier. Odloženú dužinu nalejeme medzi paradajky. Plech umiestnime do najnižšej polohy v rúre.
Krok 7 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 180 °C a nastavíme čas pečenia na 40 minút. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 8 /8
Podávame zahorúca. Podávame s obyčajnou ryžou.

