Provensálske plnené paradajky
- Celkový čas 2 h 15 min
- 1 h 30 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
8 kus Paradajky
4 g Soľ
4 g Korenie
120 g Toastový chlieb
120 g Mlieko
2 štip. Chilli
70 g Kuracie prsia
280 g Flat iron steak
210 g Bravčová bábika
2 kus Cibuľa
4 kus Cesnak
10 g Čerstvá petržlenová vňať
10 g Provensálske bylinky
4 g Soľ
4 g Korenie
4 kus Paradajky
4 g Provensálske bylinky
40 g Olivový olej
Príslušenstvo
Mlynček na mäso Odšťavovač
Príprava
Krok 1 /11
Paradajky umyte, odrežte vršok a vydlabte ich bez toho, aby ste ich prepichli. Dužinu aj šťavu dajte bokom. Vydlabané paradajky ľahko ochuťte soľou a korením. Vložte ich do veľkej zapekacej misy. Dajte bokom.
Krok 2 /11
Chlieb nakrájajte na malé kúsky a namočte ich do misy s mliekom a chilli.
Krok 3 /11
Prsia nakrájajte na malé kúsky a dajte bokom.
Krok 4 /11
Mäso nakrájajte na prúžky tak, aby zodpovedalo plniacej trubici mlynčeka. Odstráňte šľachy a väzivové časti. Umiestnite mlynček na mäso so strednou čepeľou na stroj. Stlačte Štart. Mäso dajte do chladničky.
Krok 5 /11
Na panvici orestujte nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Pridajte mleté mäso. Vymažte 10 minút na strednom plameni za častého miešania. Po uvarení pridajte nasekaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a bylinky.
Krok 6 /11
Osoľte a okoreňte. Nechajte vychladnúť.
Krok 7 /11
Nasaďte odšťavovač na stroj a odšťavnite zvyšnú dužinu paradajok a nakrájané paradajky.
Krok 8 /11
Vlejte paradajkovú passatu do hrnca. Okoreňte a pridajte provensálske bylinky. Omáčku nechajte na miernom ohni 10 minút zredukovať.
Krok 9 /11
Rúru predhrejte na 180 °C.
Krok 10 /11
Plnkou naplňte paradajky. Priklopte odrezanými vrškami paradajok. Každú paradajku pokvapkajte trochou olivového oleja. Dochuťte soľou. Pečte 25 – 30 min. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti na vašej rúre.
Krok 11 /11
Paradajky podávajte s passatou. Môžete podávať s čerstvými tagliatelle alebo ryžou.