Ružičkový kel s hľuzovkami
Tefal
Recept od Tefal

Ružičkový kel s hľuzovkami

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 17 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    7 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 800 g Ružičkový kel uvarený pod tlakom

  • 4 pl Olivový olej

  • 3 tenký plátok Jarné cibuľky

  • 2 Limetka, šťava a kôra

  • 4 pl Pažítka jemne nasekaná

  • 2 pl Pražené píniové oriešky

  • 3 pl Sušené brusnice

  • 2 pl Hľuzovkový olej

  • 40 g Čerstvo nastrúhaný parmezán

  • Soľ, korenie

Príprava

Krok 1 /5

Pripravte si ingrediencie. Pažítku nakrájajte nadrobno.

  • 4pl Pažítka jemne nasekaná

Krok 2 /5

Do nádoby nalejte olej. Pridajte ružičkový kel, cibuľu, citrónovú kôru, soľ a korenie.

  • 800g Ružičkový kel uvarený pod tlakom
  • 4pl Olivový olej
  • 3tenký plátok Jarné cibuľky
  • 2 Limetka, šťava a kôra
  • Soľ, korenie

Krok 3 /5

Smažte 4 minúty, potom pridajte citrónovú šťavu a nechajte ju odpariť.

  • 2 Limetka, šťava a kôra

Krok 4 /5

Tlakové varenie.

Krok 5 /5

Podávajte horúce s hľuzovkovým olejom a ostatnými prísadami.

  • 2pl Pražené píniové oriešky
  • 3pl Sušené brusnice
  • 2pl Hľuzovkový olej
  • 40g Čerstvo nastrúhaný parmezán