Talianske mandľové mlieko
- Celkový čas 27 min
- 5 min
Príprava - 22 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
2 os.
30 g Blanšírované mandle
30 cl Voda
1 pl Agávový sirup
Príslušenstvo
Cestovná fľaša 400 ml
Príprava
Krok 1 /4
Mandle varíme v hrnci v pol litri vody 20 minút. Potom ich opláchneme v studenej vode.
Krok 2 /4
Do prístroja dáme všetky prísady, počnúc vodou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /4
Zmes precedíme cez vrecko na rastlinné mlieko alebo syr, aby sme získali hladkú tekutinu bez zvyškov mandlí. Zvyšky nazývané „okara“ použijeme na prípravu sušienok, chlebového alebo koláčového cesta, granoly, falafelu, drobenky atď.
Krok 4 /4
Nápoj môžeme skladovať v chladničke až 3 dni. Pred každým použitím pretrepeme.