Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vegánsky banánový chlieb

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 15 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 3 Malé, veľmi zrelé banány (alebo 2 veľké)

  • 100 g Bio cukety

  • 45 g Bio cukor muscovado (nerafinovaný trstinový cukor)

  • 70 g Mleté mandle

  • 30 g Kukuričná múka

  • 50 g Bio sladký olivový olej

  • 10 kvap. Čistý vanilkový extrakt (alebo 3 štipky vanilkového prášku)

  • 200 g Bio celozrnná múka zo pšenice jednozrnnej

  • 1 čl Prášok do pečiva

  • 50 g Kešu oriešky

  • 50 g Lieskové orechy

  • 50 g Lúpané pistácie

Príprava

Krok 1 /9

Olúpeme banány a roztlačíme ich vidličkou v plytkej miske do mierne tekutého stavu.

Krok 2 /9

Umyjeme cuketu a ak je tenká, šupku necháme na nej. Najemno strúhame do misky, kým nezískame 100 g dužiny.

Krok 3 /9

Pridáme roztlačený banán a nastrúhanú cuketu do misy a premiešame, potom pridáme nerafinovaný cukor. Dobre premiešame, aby sme vytvorili hladkú konzistenciu.

Krok 4 /9

Ďalej pridáme mleté mandle a kukuričnú múku a zamiešame. Potom pridáme olivový olej a vanilkový extrakt a dobre premiešame. Zapracujeme múku a prášok do pečiva metličkou, aby sme sa zbavili hrudiek.

Krok 5 /9

Vymastíme formu na múčnik a vlejeme cesto.

Krok 6 /9

Ďalej nakrájame na polovice kešu oriešky, lieskové orechy a pistácie, pričom ich necháme oddelené. Múčnik výdatne posypeme orechmi, pričom začneme kešu orieškami, potom lieskovými orechmi a pistáciami.

Krok 7 /9

Naplníme nádržku na vodu v spotrebiči. Vložíme múčnik do nádoby na varenie. Nastavíme režim PARA na 45 minút. Po 30 minútach skontrolujeme, či je v nádržke na vodu dosť vody, a varíme ďalších 15 minút.

Krok 8 /9

Pomocou noža skontrolujeme, či je pokrm hotový. Podľa potreby varíme ďalších 5 minút.

Krok 9 /9

Pred vybratím z formy necháme chvíľu vychladnúť. Podávame na raňajky alebo kedy to máme radi!