Zemiaky Hasselback plnené slaninou a čedarom
- Celkový čas 1 h 45 min
- 15 min
Príprava - 1 h
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
4 os.
4 Veľké zemiaky
2 pl Olivový olej
2 štip. Soľ
2 štip. Čerstvo namleté čierne korenie
2 vet. Rozmarín
2 vet. Čerstvý tymián
5 plát. Syr čedar
6 plát. Slanina
2 pl Nasekaná pažítka
2 pl Nadrobno nasekaná jarná cibuľka
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /10
Zemiaky umyte.
Krok 2 /10
Potom začnite krájať. Nožom zľahka nakrojte spodnú časť zemiakov a odstráňte tenký plátok tak, aby zostali stabilné a nekotúľali sa. Položte ich na krájaciu dosku. Na každú stranu zemiakov umiestnite varešku Zemiaky nakrájajte priečne na plátky hrubé asi 1 až 2 mm a zastavte, len čo sa nôž dotkne rukovätí oboch varešiek. Tým sa vyhnete prekrojeniu celého zemiaka. Postup zopakujte aj so zvyšnými zemiakmi. Zemiaky vložte na 30 minút do misy so studenou vodou.
Krok 3 /10
Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program PARA pri 100 °C na 20 minút.
Krok 4 /10
Zemiaky vyberte a vložte do misy. Pridajte olivový olej a soľ. Zemiaky dobre premiešajte, aby sa obalili v prísadách.
Krok 5 /10
Vylejte vodu z dna koša. Obalené zemiaky vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Spustite program HRANOLKY na 180 °C na 30 minút. Skontrolujte, či sú usmažené, a v prípade potreby upravte čas.
Krok 6 /10
Nožom nakrájajte plátky čedaru na 6 kusov a plátky slaniny na 10 kusov.
Krok 7 /10
Zemiaky vyberte z nádoby a nechajte ich 5 minút vychladnúť.
Krok 8 /10
Medzi plátky zemiakov rozdeľte plátky slaniny a čedaru.
Krok 9 /10
Zemiaky vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 10 minút.
Krok 10 /10
Posypte nadrobno nasekanou pažítkou a jarnou cibuľkou. Podávajte teplé!