Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Baklažány plnené hovädzím mäsom (Karniyarik)

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 57 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    37 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 2 Baklažán

  • 6 cl Olivový olej

  • 2 strúč. Strúčiky cesnaku

  • 1 Cibuľa

  • 350 g Mleté hovädzie mäso

  • 1.5 čl Mletá rasca

  • 260 g Paradajky nakrájané na drobné kocky

  • 1 pl Paradajkový pretlak

  • 45 g Opekané píniové oriešky

  • 2 pl Nasekaná petržlenová vňať

  • 2 pl Nasekaná mäta

  • Soľ a čierne korenie

Príprava

Krok 1 /11

Baklažány rozrežte pozdĺžne na polovicu. Malým nožom urobte na dužine baklažánu hlboké zárezy.

  • 2 Baklažán

Krok 2 /11

Rozpáľte 28 cm panvicu na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Pridajte 4 PL olivového oleja a opekajte baklažány 7 minút z oboch strán, kým nezmäknú.

  • 2 Baklažán
  • 6cl Olivový olej

Krok 3 /11

Cesnak a cibuľu nakrájajte nadrobno.

  • 2strúč. Strúčiky cesnaku
  • 1 Cibuľa

Krok 4 /11

Rozpáľte 24 cm panvicu na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny.

Krok 5 /11

Prilejte zvyšný olivový olej a pridajte cesnak, cibuľu a mleté mäso. Opekajte 5 až 6 minút, kým mäso nezačne hnednúť, a niekoľkokrát premiešajte, aby sa rozpadlo.

  • 6cl Olivový olej
  • 2strúč. Strúčiky cesnaku
  • 1 Cibuľa
  • 350g Mleté hovädzie mäso

Krok 6 /11

Pridajte rascu, paradajky, paradajkový pretlak a píniové oriešky. Osoľte a okoreňte. Opekajte ďalších 5 minút a niekoľkokrát premiešajte. Odstavte z ohňa.

  • 1.5čl Mletá rasca
  • 260g Paradajky nakrájané na drobné kocky
  • 1pl Paradajkový pretlak
  • 45g Opekané píniové oriešky
  • Soľ a čierne korenie

Krok 7 /11

Dužinu baklažánov zľahka roztlačte vidličkou.

  • 2 Baklažán

Krok 8 /11

Baklažány osoľte a posypte tymiánom. Hovädzou zmesou naplňte vydlabané baklažány.

  • 2 Baklažán

Krok 9 /11

Pečte 20 minút pri teplote 180 °C, alebo kým sa do dužiny baklažánov nebude dať ľahko zasunúť špička noža.

Krok 10 /11

Medzitým nasekajte nahrubo petržlenovú vňať a mätu.

  • 2pl Nasekaná petržlenová vňať
  • 2pl Nasekaná mäta

Krok 11 /11

Posypte baklažány petržlenovou vňaťou a mätou a podávajte.

  • 2 Baklažán
  • 2pl Nasekaná petržlenová vňať
  • 2pl Nasekaná mäta