Baklažány plnené hovädzím mäsom (Karniyarik)
- Celkový čas 57 min
- 20 minPríprava 
- 37 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 2 Baklažán 
- 6 cl Olivový olej 
- 2 strúč. Strúčiky cesnaku 
- 1 Cibuľa 
- 350 g Mleté hovädzie mäso 
- 1.5 čl Mletá rasca 
- 260 g Paradajky nakrájané na drobné kocky 
- 1 pl Paradajkový pretlak 
- 45 g Opekané píniové oriešky 
- 2 pl Nasekaná petržlenová vňať 
- 2 pl Nasekaná mäta 
- Soľ a čierne korenie 
Príprava
Krok 1 /11
Baklažány rozrežte pozdĺžne na polovicu. Malým nožom urobte na dužine baklažánu hlboké zárezy.
Krok 2 /11
Rozpáľte 28 cm panvicu na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Pridajte 4 PL olivového oleja a opekajte baklažány 7 minút z oboch strán, kým nezmäknú.
Krok 3 /11
Cesnak a cibuľu nakrájajte nadrobno.
Krok 4 /11
Rozpáľte 24 cm panvicu na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny.
Krok 5 /11
Prilejte zvyšný olivový olej a pridajte cesnak, cibuľu a mleté mäso. Opekajte 5 až 6 minút, kým mäso nezačne hnednúť, a niekoľkokrát premiešajte, aby sa rozpadlo.
Krok 6 /11
Pridajte rascu, paradajky, paradajkový pretlak a píniové oriešky. Osoľte a okoreňte. Opekajte ďalších 5 minút a niekoľkokrát premiešajte. Odstavte z ohňa.
Krok 7 /11
Dužinu baklažánov zľahka roztlačte vidličkou.
Krok 8 /11
Baklažány osoľte a posypte tymiánom. Hovädzou zmesou naplňte vydlabané baklažány.
Krok 9 /11
Pečte 20 minút pri teplote 180 °C, alebo kým sa do dužiny baklažánov nebude dať ľahko zasunúť špička noža.
Krok 10 /11
Medzitým nasekajte nahrubo petržlenovú vňať a mätu.
Krok 11 /11
Posypte baklažány petržlenovou vňaťou a mätou a podávajte.

