Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lasagne s hovädzím mäsom, paradajkovou omáčkou a ricottou

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 15 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 80 g Cibuľa (asi 1 kus)

  • 100 g Mrkva (asi 1 kus)

  • 2 strúč. Cesnak

  • 1 čl Olivový olej

  • 350 g Mleté hovädzie mäso

  • 1 l Jemne drvený paradajkový pretlak

  • 2 čl Sušený tymian

  • 500 g Ricotta

  • 5 cl Tekutá smotana (30 % tuku)

  • 6 Vajcia

  • 12 list Pláty lasagní

  • 100 g Strúhaný syr

  • Soľ, korenie

Príslušenstvo

  • Panvica
    Panvica

Príprava

Krok 1 /7

Ošúpte cibuľu, mrkvu a cesnak a nakrájajte ich.

  • 80g Cibuľa (asi 1 kus)
  • 100g Mrkva (asi 1 kus)
  • 2strúč. Cesnak

Krok 2 /7

Zohrejte strednú panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nesfarbí na červeno, predtým ako začnete pražiť ingrediencie. Na olivovom oleji osmažte cibuľu a mrkvu a keď začnú mäknúť, pridajte hovädzie mäso a nasekaný cesnak. Mäso za vysokej teploty opekajte niekoľko minút. Pridajte paradajky, tymian a korenie. Miešajte drevenou lyžicou. Nechajte na nízkej teplote dusiť 20 minút. Odložte bokom.

  • 1čl Olivový olej
  • 350g Mleté hovädzie mäso
  • 1l Jemne drvený paradajkový pretlak
  • 2čl Sušený tymian
  • Soľ, korenie

Krok 3 /7

Predhrejte rúru na 200 °C.

Krok 4 /7

V šalátovej mise intenzívne premiešajte vajcia, smotanu a ricottu metličkou, aby ste získali hladkú zmes. Odložte bokom.

  • 500g Ricotta
  • 5cl Tekutá smotana (30 % tuku)
  • 6 Vajcia

Krok 5 /7

Na veľkej panvici rozotrite vrstvu paradajkovej omáčky (asi tretinu). Pridajte niekoľko plátkov lasagní. Ak je to potrebné, rozlámte ich na kúsky, aby ste úplne pokryli panvicu. Pridajte tretinu paradajkovej omáčky, tretinu strúhaného syra, tretinu smotanovej zmesi a striedajte vrstvy, pričom zakončite smotanou posypanou syrom.

  • 12list Pláty lasagní
  • 100g Strúhaný syr

Krok 6 /7

Pečte 25 minút. Pre gratinovaný efekt dajte lasagne na 2 minúty pod gril a sledujte, aby sa povrch nezhnedol.

Krok 7 /7

Podávajte ihneď!