Lasagne s hovädzím mäsom, paradajkovou omáčkou a ricottou
- Celkový čas 1 h 15 min
- 30 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
80 g Cibuľa (asi 1 kus)
100 g Mrkva (asi 1 kus)
2 strúč. Cesnak
1 čl Olivový olej
350 g Mleté hovädzie mäso
1 l Jemne drvený paradajkový pretlak
2 čl Sušený tymian
500 g Ricotta
5 cl Tekutá smotana (30 % tuku)
6 Vajcia
12 list Pláty lasagní
100 g Strúhaný syr
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /7
Ošúpte cibuľu, mrkvu a cesnak a nakrájajte ich.
Krok 2 /7
Zohrejte strednú panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nesfarbí na červeno, predtým ako začnete pražiť ingrediencie. Na olivovom oleji osmažte cibuľu a mrkvu a keď začnú mäknúť, pridajte hovädzie mäso a nasekaný cesnak. Mäso za vysokej teploty opekajte niekoľko minút. Pridajte paradajky, tymian a korenie. Miešajte drevenou lyžicou. Nechajte na nízkej teplote dusiť 20 minút. Odložte bokom.
Krok 3 /7
Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 4 /7
V šalátovej mise intenzívne premiešajte vajcia, smotanu a ricottu metličkou, aby ste získali hladkú zmes. Odložte bokom.
Krok 5 /7
Na veľkej panvici rozotrite vrstvu paradajkovej omáčky (asi tretinu). Pridajte niekoľko plátkov lasagní. Ak je to potrebné, rozlámte ich na kúsky, aby ste úplne pokryli panvicu. Pridajte tretinu paradajkovej omáčky, tretinu strúhaného syra, tretinu smotanovej zmesi a striedajte vrstvy, pričom zakončite smotanou posypanou syrom.
Krok 6 /7
Pečte 25 minút. Pre gratinovaný efekt dajte lasagne na 2 minúty pod gril a sledujte, aby sa povrch nezhnedol.
Krok 7 /7
Podávajte ihneď!