Bravčová panenka v sherry omáčke
- Celkový čas 1 h 25 min
- 15 minPríprava 
- 1 h 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 1.4 kg Celá bravčová panenka 
- 3 Cibuľa 
- 6 Mrkva 
- 6 Okrúhlica 
- 3 vet. Stopkový zeler, nakrájaný 
- 1 Zväzok polievkových byliniek 
- 6 Strúčiky cesnaku, ošúpané, zbavené klíčkov a nakrájané na polovice 
- 40 ml Sherry ocot 
- 3 čl Hrubá soľ 
- 9 cl Voda 
Príprava
Krok 1 /5
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /5
Z cesnaku odstráňte kľúčiky.
Krok 3 /5
Do hrnca vložte mäso a zeleninu. Zalejte octom a vodou tak, aby bola hladina v rovine s prísadami. Pridajte polievkové bylinky. Osoľte a okoreňte.
Krok 4 /5
Tlakové varenie.
Krok 5 /5
Podávajte s bielou ryžou a hrubozrnnou horčicou.

