Brazílske syrové buchty (Pão de queijo)
- Celkový čas 55 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
200 g Tapioková múka
38 cl Mlieko
5 cl Olivový olej
120 g Strúhaný syr
1 Vajce
1 čl Soľ
1 štip. Mletý muškátový oriešok
Príprava
Krok 1 /5
Tapiokovú múku nasypte do nádoby. V hrnci priveďte mlieko a olej do varu. Rýchlo nalejte tekutinu na múku a intenzívne miešajte, aby ste získali mierne lepkavú, pružnú zmes.
Krok 2 /5
Pridáme syr, vajce, soľ a muškátový oriešok. Pomocou špachtle ho preložte.
Krok 3 /5
Zmes dajte na plech a rozložte na 30 minút do chladničky, aby sa rýchlo vychladila.
Krok 4 /5
Vyberte plech a rukami vytvarujte 18 guľôčok. Ak sa cesto lepí, použite trochu múky. Na tanier položte alobal. Guľky opatrne vložte do spotrebiča, pričom medzi nimi nechajte priestor na cirkuláciu vzduchu. Začnite piecť. Mali by vám vzniknúť pekné zlaté guľky.
Krok 5 /5
Znova spustite pečenie, kým nie sú všetky guľky upečené. Nechajte vychladnúť a podávajte so šalátom z avokáda a manga alebo s guacamole.
