Karamelizovaná jablková Dutch baby palacinka
- Celkový čas 57 min
- 15 minPríprava 
- 42 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
8 os.
- Na jablká: 
- 2 pl Hrozienka 
- 1 pl Rum 
- 450 g Zlaté jablká (asi 4 jablká) 
- 1 pl Hnedý cukor 
- 1 pl Mletá škorica 
- Na palacinku: 
- 3 Vajcia 
- 140 g Polohrubá múka 
- 40 g Hnedý cukor 
- 1 štip. Soľ 
- 16 cl Mandľové mlieko 
- 0.5 čl Vanilkový prášok 
- 1 pl Práškový cukor 
Príslušenstvo
- Panvica 
Príprava
Krok 1 /11
Uistite sa, že pri varení na plechu a/alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /11
V miske zmiešajte hrozienka s rumom. Nechajte marinovať, kým sa jablká skaramelizujú.
Krok 3 /11
Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé 0,5 cm.
Krok 4 /11
Panvicu zohrejte na strednom ohni a počkajte, kým sa termálny signál nezmení na úplne červený, predtým než pridáte suroviny. Jablká opečte a pridajte hnedý cukor. Nechajte jablká karamelizovať nad stredným ohňom, pravidelne miešajte, kým nezmäknú. Varte približne 15 minút.
Krok 5 /11
Rúru predhrejte na 210 °C.
Krok 6 /11
Na konci varenia pridajte k jablkám marinované hrozienka a škoricu, premiešajte a odložte bokom.
Krok 7 /11
Panvicu vložte do predhriatej rúry na 15 minút a odstráňte rukoväť Ingenio.
Krok 8 /11
V miske vyšľahajte vajcia, múku, hnedý cukor, štipku soli, mandľové mlieko a vanilkový prášok, kým nevznikne hladké cesto.
Krok 9 /11
Opatrne vyberte panvicu z rúry a rýchlo do nej poukladajte karamelizované jablká a nalejte na ne cesto.
Krok 10 /11
Vložte panvicu do rúry na približne 12 minút, pričom sledujte dobu pečenia, ktorá sa môže líšiť v závislosti od rúry. Okraje palacinky by sa mali zdvihnúť.
Krok 11 /11
Vyberte z rúry a posypte práškovým cukrom. Podávajte teplé. Môže sa podávať s javorovým sirupom.

