Karamelizovaný cibuľový burger
- Celkový čas 20 min
- 20 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 825 g Cibule (približne 5) 
- 75 g Maslo 
- 1.5 čl Soľ 
- 3 pl Balzamikový ocot 
- 1.5 pl Hnedý cukor 
- 18 cl Voda 
- 6 Burgerové žemle 
- 3 pl Horčica 
- 3 pl Majonéza 
- 6 Burgery 
- 6 plát. Syr 
- 3 Listy rukoly alebo špenátu 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /6
Cibule ošúpeme a nasekáme najemno. Dáme ich na plech na pečenie s maslom nakrájaným na kocky a soľou.
Krok 2 /6
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuálny. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút, počas varenia raz alebo dvakrát zamiešame.
Krok 3 /6
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Pridáme k cibuliam balzamikový ocot, cukor a tekutinu, zamiešame a za pravidelného miešania varíme, kým nie je zvyšok opečený.
Krok 4 /6
Rozkrojíme žemle napol a grilujeme ich rozkrojenou stranou nadol na grilovacej doske asi 3 minúty. Zmiešame horčicu a majonézu a natrieme na opečené žemle.
Krok 5 /6
Na ich miesto uložíme nasekané steaky a varíme 5 minút z každej strany, na záverečných pár minút varenia ich prikryjeme plátkami syru.
Krok 6 /6
Usporiadame steaky na polovice žemlí, navrch pridáme trochu nakladanej cibule a baby šalátu a žemle zatvoríme. Okamžite podávame.


