Chudobný rytier (francúzsky toast) a karamelizované hrušky
- Celkový čas 40 min
- 15 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 5 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 30 cl Mlieko 
- 30 g Cukor 
- 1 Vajce 
- 250 g Nahrubo nakrájaný chlieb (4 plátky) 
- 2 Hrušky 
- 2 pl čerstvo vytlačená citrónová šťava 
- 2 pl Tekutý med 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /4
Nalejeme mlieko a cukor do misy, do ktorej sa zmestia plátky chleba tak, aby sa neukladali na seba. Pridáme vajce a vyšľaháme. Plátky chleba vložíme do zmesi, obrátime ich a chleba necháme namočený 5 minút, mala by byť spotrebovaná všetka tekutina.
Krok 2 /4
Hrušky umyjeme, nakrájame ich na 4 plátky a vyberieme jadierka. V mise si zmiešame citrónovú šťavu a med, pridáme plátky hrušiek a potrieme ich zmesou.
Krok 3 /4
Opatrne položíme 2 plátky namočeného chleba na plech na pečenie. Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí obrátime plátky chleba a poukladáme vysušené plátky hrušiek na grilovaciu dosku (budete to musieť urobiť v niekoľkých dávkach). Varíme 5 minút, v polovici varenia plátky hrušiek obrátime. Odložíme si bokom do misy plátky francúzskych toastov a pečených hrušiek a vložíme 2 plátky namočeného chleba späť na plech na pečenie. Varíme 5 minút z každej strany a zároveň si ugrilujeme zvyšné plátky hrušiek.
Krok 4 /4
Plátky francúzskych toastov podávame s karamelizovanými hruškami a zvyšnou medovo-citrónovou šťavou.


