Cícerový guláš s jemnými koreninami
- Celkový čas 13 h 13 min
- 20 min
Príprava - 53 min
Varenie - 12 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
250 g Sušený cícer
1 Malý karfiol
3 Mrkvy
2 strúč. Cesnak
1 Veľká cibuľa
60 cl Zeleninový vývar
400 g Rozdrvené paradajky (1 konzerva)
40 cl Paradajková pasta
1 pl Mletá rasca
1 čl Mletá kurkuma
1 pl Mleté kari
1 čl Mletý koriander
1 čl Jemná chilli paprika
1 hrsť Nesolené a nepražené kešu oriešky
1 zvä. Čerstvý koriander
Soľ
Korenie
Príprava
Krok 1 /6
Sušený cícer namočte do nádoby naplnenej vodou cez noc (asi 12 hodín).
Krok 2 /6
Umyte karfiol a rozrežte ho na ružičky. Umyte a ošúpte mrkvy a nakrájajte ich na pomerne hrubé kusy. Nakrájajte tenké plátky cesnaku a cibule. Rozdrvené paradajky hrubo nakrájajte.
Krok 3 /6
Panvicu zohrejte na strednej teplote s 2 lyžicami oleja. Počkajte, kým sa Thermo-signál úplne zafarbí na červeno, potom pridajte ingrediencie. Cibuľu opekajte 2 až 3 minúty.
Krok 4 /6
Pridajte mrkvy, karfiol, zeleninový vývar, paradajkovú pastu, scedený cícer, rozdrvené paradajky a ich šťavu. Dochuťte soľou a korením.
Krok 5 /6
Pridajte koreniny a chilli papriku a dobre premiešajte. Nechajte na nízkej teplote, zakryté, dusiť asi 50 minút.
Krok 6 /6
Pokrm posypte nasekaným čerstvým koriandrom a kešu orieškami pred podávaním.
