Kuracie mäso s parmezánovou strúhankou
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
100 g Špenát
100 g Ricotta
50 g Celozrnná horčica
4 Kuracie filety
Soľ, korenie
1 pl Zmiešané bylinky
1 štip. Cesnakový prášok
50 g Múka
1 Vajcia
70 g Strúhanka
70 g Strúhaný syr Parmezán
25 g Maslo
250 g Čerstvá paradajková omáčka
200 g Mozzarella
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /7
Uistite sa, že pri varení na sporáku a/alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /7
Umyte a nasekajte špenát. V miske zmiešajte špenát, ricottu a celozrnnú horčicu. Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 3 /7
Kuracie filé narežte v strede tak, aby vzniklo vrecko. Naplňte ho zmesou špenátu a ricotty. Dochuťte soľou, korením, zmiešanými bylinkami a cesnakovým práškom. Preložte.
Krok 4 /7
Pripravte si 3 taniere. Na prvý tanier nasypte múku. V druhom rozšľahajte vajíčka. Na tretí tanier zmiešajte strúhanku a syr parmezán.
Krok 5 /7
Kuracie mäso obalte ručne v múke, namočte do vajíčka a nakoniec obalte v zmesi strúhanky a parmezánu.
Krok 6 /7
Panvicu zohrejte a počkajte, kým sa Tepelný signál celkom nesfarbí na červeno. Roztopte maslo a položte kuracie mäso. Smažte 3 minúty z každej strany.
Krok 7 /7
Pridajte paradajkovú omáčku a mozzarellu. Vložte panvicu do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 15 minút, kým sa kuracie mäso dôkladne neupečie.