Tmavý čokoládový brownie s mixovanými bobuľami
- Celkový čas 45 min
- 10 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
200 g Tmavá čokoláda na pečenie s obsahom kakaa 60%
150 g Nesolené maslo
2 Vajcia
150 g Cukor
1 čl Prírodný vanilkový extrakt
1 štip. Kypriaci prášok do pečiva
1 štip. Fleur de Sel
150 g Múka typu T55
100 g Pekanové orechy
50 g Kúsky tmavej čokolády
300 g Mixované bobule
1 čl Práškový cukor
Príslušenstvo
Panvica Rajnica
Príprava
Krok 1 /7
Nakrájajte čokoládu a maslo na kúsky a vložte ich do kastróla. Na veľmi miernom ohni ich rozpustite, pričom pravidelne miešajte drevenou lyžicou.
Krok 2 /7
Predhrejte rúru na 180°C.
Krok 3 /7
V mise zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový extrakt a vyšľahajte, kým zmes nebude penivá, potom pridajte roztavenú čokoládu s maslom. Premiešajte. Pridajte kypriaci prášok, štipku soli a múku. Miešajte stierkou, kým nebude cesto hladké.
Krok 4 /7
Hrubo nasekajte pekanové orechy a dve tretiny z nich pridajte do zmesi spolu s dvoma tretinami kúskov čokolády.
Krok 5 /7
Cesto vlejte do nepriľnavej panvice, povrch uhlaďte a posypte zvyšnými orechmi a kúskami čokolády. Pečte približne 25 minút.
Krok 6 /7
Po upečení nechajte vychladnúť a potom dajte do chladničky.
Krok 7 /7
Ozdobte mixovanými bobuľami a posypte práškovým cukrom. Krájajte a servírujte pomocou drevenej alebo silikónovej stierky. Dobrú chuť!