Dokonalé čokoládové brownie
- Celkový čas 39 min
- 10 min
Príprava - 14 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
120 g Tmavá čokoláda na varenie
120 g Slané maslo
3 Vajcia
100 g Hnedý cukor
1 čl Vanilkový extrakt
110 g Múka na pečenie
1 pl Kakao
50 g Nasekané vlašské orechy
50 g Čokoládové hoblinky
20 g Vlašské orechy
4 kopček Madagaskarská vanilková zmrzlina
Karamelová omáčka
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /6
Predhrejte rúru na 190°C.
Krok 2 /6
Vyložte 24 cm plech na pečenie papierom na pečenie. Môžete ho tiež vymazať maslom alebo sprejom na varenie.
Krok 3 /6
Pripravte brownie cesto. Čokoládu a kúsky masla vložte do misy. Pripravte si bain-marie. Dajte trochu vody do kastróla a priveďte ju do varu. Vložte misu do kastróla, keď je oheň vypnutý. Keď sa čokoláda a maslo začnú roztápať, miešajte pravidelne, kým čokoláda nebude úplne roztopená a hladká.
Krok 4 /6
V samostatnej miske zmiešajte vajcia, vanilkový extrakt a cukor. Šľahajte 2 minúty, kým nevznikne hladká zmes. Pridajte čokoládovú a maslovú zmes a šľahajte 1 minútu. To zabezpečí, že brownie budú mať popraskaný vrch. Stierkou vmiešajte múku a kakao, kým sa posledné zbytky múky nezapracujú do cesta. Pridajte kúsky vlašských orechov a jemne premiešajte.
Krok 5 /6
Cesto rovnomerne rozotrite do formy a posypte vlašskými orechmi a čokoládovými hoblinkami. Dajte do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 14 minút.
Krok 6 /6
Vyberte z rúry a nechajte odpočívať 15 minút, kým sa dôkladne dokončí pečenie. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.
