Domáca japonská majonéza (štýl Kewpie™)
- Celkový čas 7 min
- 2 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
10 os.
3 pl Citrónová šťava
3 štip. Prášok dashi
1.5 čl Krupicový cukor
3 Žĺtky
3 pl Ryžový ocot
3 čl Hořčica
30 cl Repkový olej
3 štip. Soľ
Príprava
Krok 1 /5
Zmiešajte citrónovú šťavu a dashi.
Krok 2 /5
Do mixéra vložte žĺtky, horčicu, soľ a cukor. Zatvorte veko. Miešajte 30 sekúnd pri strednej rýchlosti.
Krok 3 /5
Znovu zapnite mixér na 2 minúty na strednú rýchlosť a pomaly pridávajte 1/3 oleja cez otvor vo veku. Pridajte ryžový ocot a citrónovú šťavu zmiešanú s dashi. Pokračujte v pridávaní zvyšného oleja jemným neprerušovaným prúdom za stáleho miešania.
Krok 4 /5
Nalejte do malej nádoby a uložte do chladničky.
Krok 5 /5
Majonézu podávajte so zeleninovým crudités alebo ju použite do sendvičov.