Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dusená šošovica s paradajkami a tymiánom

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 7 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    47 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 2 cl Olivový olej

  • 1 Nakrájaná cibuľa

  • 2 strúč. Mletý cesnak

  • 1 pl Údená paprika

  • 8 vet. Čerstvý tymián

  • 4 list Bobkové listy

  • 400 g Suchá šošovica, opláchnutá (zelená alebo hnedá)

  • 2 Nakrájané mrkvy (2 cm kocky)

  • 2 l Voda alebo zeleninový vývar

  • 1 l Rozdrvené paradajky

  • 3 pl Paradajkový koncentrát

  • Vínny alebo jablčný ocot

  • Soľ

  • Korenie

Príprava

Krok 1 /7

Rozohrejte veľký kastról na strednom ohni s olivovým olejom. Počkajte, až sa Thermo-signál úplne zmení na červený, predtým než pridáte svoje ingrediencie. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 2 minúty.

  • 2cl Olivový olej
  • 1 Nakrájaná cibuľa

Krok 2 /7

Pridajte cesnak, údenú papriku, čerstvý tymián, bobkové listy a dobre premiešajte.

  • 2strúč. Mletý cesnak
  • 1pl Údená paprika
  • 8vet. Čerstvý tymián
  • 4list Bobkové listy

Krok 3 /7

Pridajte suchú šošovicu (dobre opláchnutú) a mrkvu. Šošovica má tú výhodu, že nie je potrebné ju namáčať a varí sa pomerne rýchlo.

  • 400g Suchá šošovica, opláchnutá (zelená alebo hnedá)
  • 2 Nakrájané mrkvy (2 cm kocky)

Krok 4 /7

Pridajte vodu alebo zeleninový vývar. Pridajte rozdrvené paradajky a paradajkový koncentrát. Pridajte soľ, korenie a premiešajte.

  • 2l Voda alebo zeleninový vývar
  • 1l Rozdrvené paradajky
  • 3pl Paradajkový koncentrát
  • Soľ
  • Korenie

Krok 5 /7

Nechajte bez pokrievky variť do bodu varu. Ihneď po začiatku varu znížte teplotu, zakryte a nechajte dusieť, kým šošovica a mrkvy nebudú mäkké. Asi 45 minút pre zelenú a hnedú šošovicu. Občas premiešajte.

Krok 6 /7

Na konci varenia upravte dochutenie (soľou a korením) a pridajte vínny alebo jablčný ocot.

  • Vínny alebo jablčný ocot
  • Soľ
  • Korenie

Krok 7 /7

Vychutnajte si svoju chutnú šošovicovú polievku!